Despre cromatica cu expertii nostri in ehipamente de vopsire

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Despre cromatica cu expertii nostri in ehipamente de vopsire

Despre cromatica cu expertii nostri in ehipamente de vopsire

Un alb imaculat, un rosu intens si puternic, sau poate, de ce nu, un negru sobru si elegant, toate culorile vin sa ofere o mica poveste in spatele lor. Si pentru ca pe langa solutii profesionale oferim si ehipamente de vopsire, dorim sa detaliem putin povestea culorilor, sau altfel zis, sa discutam putin despre cromatica.

Exista foarte multe aplicatii ale cromaticii, insa ea ca teorie studiaza asocierea diferitelor culori cu diversi stimuli si mesaje scurte. Lasand putin limbajul tehnic deoparte, cromatica vine sa studieze modul in care o culoare, sau combinatie de culori, este perceputa. Un bun exemplu in acest sens, oricine stie ca semnele de circulatie marcate sau incadrate de culoarea rosie indica o interdictie.

Cromatica si siguranta

 

Expertii nostri in solutii si ehipamente de vopsire vor trata in continuare doua tipuri de cromatica tehnica. Vom discuta de cea de siguranta, si cea  pentru unelte. Este un segment destul de putin discutat, insa cunoasterea acestor elemente va va ajuta foarte mult, atat in cazul in care aveti un atelier de productie dar si daca va place sa mesteriti diverse lucruri.

Stiti cu siguranta de modul in care sunt delimitate perimetrele, dar si cum sunt marcate colturile si elementele de protectie. Bine cunoscuta banda galben cu alb este un numitor comun in ceea ce priveste cromatica de delimitare. Vorbim despre doua culori deschise (tehnic o culoare si non-culoare) care atrag atentia imediat. Asadar, daca detineti un garaj mai mare si doriti sa va amenajati si un mic atelier, folositi banda cu linii oblice alb alternat cu galben pentru a delimita zona in care parcati masina, si zonele in care se poate lucra.

Rosu cu alb nu este o combinatie folosita numai in marcarea punctelor cu truse medicale, ci si pentru a marca prezenta unui extinctor. Acest marcaj este de cele mai multe ori insotit si de simbolul flacarii si tipul extinctorului (Clasa D de exemplu). Prezenta acestor marcaje in garajul sau atelierul dumneavoastra va spori in mod vizibil siguranta tuturor celor care tranziteaza sau lucreaza in zona.

Cromatica si uneltele dumneavoastra

V-ati intrebat vreodata de ce sculele si uneltele vopsite in galben par mai profesionale? Ei bine, expertii nostri in ehipamente de vopsire va ofera un mic pont. Culoarea galbena nu indica o anumita proprietate sau caracteristica a uneltelor. Marele avantaj al acestei culori este vizibilitatea. Sa ne imaginam ca sunteti in atelier si tocmai simtiti ca va cade surubelnita. Chiar si daca aceasta ajunge in gura de service sau intr-o zona slab iluminata, culoarea galbena a manerului o face usor de gasit.

Tot in aceasi idee sunt folosite culori cat mai deschise si cu un contrast cat mai mare fata de ambient si in cazul echipamentelor de ridicare. Carligele, inelele si chingile de prindere sunt vopsite in culori ca roz, verde florescent, sau turqoise tocmai pentru a atrage atentia si pentru a putea fi vizibile de catre operatorul macaralei de la distanta.

Asadar, cromatica tehnica tine cont mai mult pe gradul de vizibilitate, lasand eleganta intr-un plan secund. Evident, intr-un atelier, unitate de productie sau santier este mult mai important ca zonele dar si sculele si uneltele sa fie accesibile si vizibile. Pentru mai multe informatii accesati site-ul : www.alicesablare.ro

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.