Divortul din strainatate
Cand un cuplu porneste la un nou drum in viata, nu o face cu gandul ca intr-o zi va divorta. Cand ne casatorim o facem deoarece suntem manati de niste sentimente puternice, de incredere si speranta. Dorim sa fim alaturi de partener pentru intreaga viata. Visam sa intreprindem multe impreuna. De cele mai multe ori, reusim sa aducem pe lume un copil, sa construim o casa, o afacere si viata pare perfecta. Insa, exista momente cand viata ne arata ca povestile cu printese si Feti-Frumosi au un alt sfarsit.
Problemele cotidiene, situatia finanicara care ii impinge pe multi romani sa lucreze in alte tari, nepotrivirea de caracter si alte situatii pot sa aduca la neintelegeri grave in cuplu. De multe ori, atat sotul cat si sotia rezista ani de zile in acest compormis in care s-a transformat casnicia. Dar, pentru multi, nu se mai poate face nimic. In aceste cazuri se ajunge la cea mai decenta solutie sau acel rau necesar si anume divortul.
Desigur, este o situatie neplacuta care provoaca multa suferinta atat pentru sot cat si pentru sotie. Este momentul cand ne vedem toate planurile spulberate, cand increderea in oameni ne este pusa la indoiala, cand simtim ca se termina o lume. Si totusi, este o decizie care trebuie luata atunci cand situatia nu se mai poate remedia.
Pentru a divorta in Romania se poate merge la notar, in cazul in care partenerii cad la un acord comun in ceea ce priveste desfacerea casatoriei, custodia copilului si partajul bunurilor. Dar, cand nu reusesc sa ajunga la un numitor comun, cei doi soti trebuie sa apeleze la un avocat. Situatia este si mai complicata atunci cand unul dintre soti, in special cel care deschide actiunea de divort, nu se afla in tara. Ce se poate face daca va regasiti in aceasta situatie?
Din fericire exista avocati care pot sa preia un astfel de caz. Unul dintre acesti avocati este Nora Drulea, avocat specializat in Noul Cod Civil si in Dreptul Familiei. Printre serviciile sale se numara si cel de divort romani strainatate. Astfel, se va face o procura speciala prin care reclamantul, adica sotul care deschide actiunea de divort, imputerniceste avocatul in a-l reprezenta in instanta, in lipsa sa.
Pentru asta, se va face la Consulatul sau la Ambasada tarii in care se afla cetateanul roman procura speciala mai sus amintita, redactata in limba romana si semnata de acesta. Apoi, cu ajutorul acesteia, avocatul preia absolut tot ce tine de proces, de partaj sau custodie, acolo unde este cazul.
Desigur, daca instanta cere in mod expres ca sotul aflat in strainatate sa fie prezent la proces, reclamantul sau paratul, trebuie sa se prezinte. Din fericire, termenele de judecata sunt la distanta destul de mare si este destul timp pentru prezentare.
Anagajand un avocat precum Nora Drulea, care sa va reprezinte in procesul de divort atunci cand nu puteti reveni in tara, veti economisi timp si bani. De asemenea, orice alta problema legata de custodie, de pensia alimentara sau revenirea sotiei la numele anterior o puteti rezolva cu ajutorul doamnei avocat Nora Drulea.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.