Cainele, cel mai bun remediu contra singurătății pentru orice pensionar

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cainele, cel mai bun remediu contra singurătății pentru orice pensionar

Cainele, cel mai bun remediu contra singurătății pentru orice pensionar

Ești pensionar și nu ai idee cum poți ca sa îți alini un pic singurătatea? Soluția e simplă: ai de ales din mai multe rase de câini pentru seniori animăluțul potrivit pentru tine!

O persoană în vârstă devine din ce în ce mai vulnerabilă pe măsură ce anii trec, mai ales dacă și-a pierdut partenerul de viață. Chiar dacă are copii și nepoți, tot mai mulți dintre descendenți iau calea străinătății în căutarea unui trai mai bun, iar părinții și bunicii lor rămân să lupte cu solitudinea.

Cainele, cel mai bun remediu contra singurătății pentru orice pensionar

E greu să îți menții optimismul, să găsești puterea de a mai zâmbi în astfel de condiții, când ești bătrân în România.

Dacă nu ai făcut-o până acum, a sosit clipa să îți iei și tu un cățel, chiar dacă stai la bloc. Sau tocmai în acest caz.

Un câine e un animal perfect care îți va însenina fiecare zi, indiferent de vremea de afară, cu giumbușlucurile lui, dar mai ales pentru că te va iubi necondiționat.

Cel mai bine e să iei un pui dintr-o rasă mai micuță ca dimensiuni, dacă nu vrei neapărat un câine fioros de pază care, prin definiție, nu e și cel mai jucăuși din câți există.

Imaginează-ți valurile de liniște și de căldură sufletească ce te vor inunda în momentele în care stai cu un ghemotoc de cățel în brațe și urmărești o emisiune la televizor, citești o carte sau pur și simplu te odihnești pe fotoliu într-o după-amiază mohorâtă.

Dacă îți iei, spre exemplu un pudel năstrușnic, o să uiți de orice tristețe sau boală, când o să vezi cum te roagă să te joci cu el, cum o să vrea ca să îți arate ultimele trucuri pe care le-a învățat chiar de la tine, cum o să te implore se îi dai ceva bun cu ochii mari, de șmecheraș.

Cei mai mulți specialiști consideră că pentru un pensionar o rasă de câini potrivită este buldogul francez. Este un animal de companie foarte prietenos cu oamenii, ușor de dresat datorită inteligenței lui proverbiale, curajos la nevoie. Deși nu s-ar zice, are o viteză de reacție neașteptat de bună, ceea ce s-ar putea să îți folosească uneori. Chiar o să îți placă să ieși la plimbare cu un asemenea cățel special.

Și am ajuns la elementul cheie: indiferent de rasa din care face parte cățelul pe care îl vei lua, în definitiv poate să fie chiar și corcitură sau maidanez, el o să te oblige să faci zilnic mișcare în aer liber, ceea ce oamenii în vârstă cam uită.

Asta ca să nu mai amintim de faptul că studiile unor universități internaționale prestigioase au concluzionat, în urma cercetărilor făcute, că

persoanele în vârstă care au acasă un câine sunt mult mai optimiste, mai puțin stresate, în comparație cu acei seniori solitari care devin treptat tot mai ursuzi și mai bolnavi tocmai pentru că nu au un suflețel lângă ei care să îi iubească necondiționat.

Așadar, dacă soțul sau soția au plecat de curând din această viață, dacă nu ai copiii și nepoții aproape, dacă rudele te-au uitat, fă chiar tu ceva bun pentru tine și ia-ți un câine care poate să fie cel mai bun medicament natural pe care l-ai luat vreodată. O să ai cu cine vorbi, pe cine mângâia, o să îi poți și cânta dacă vrei, o să te însoțească în plimbările mai scurte sau mai lungi pe care le vei face. Plus că de un om vesel, fericit, bolile și gândurile negre stau departe.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte