Orice institutie are nevoie de un inspector SSM

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Orice institutie are nevoie de un inspector SSM

Orice institutie are nevoie de un inspector SSM

Anul trecut, imi doream foarte mult sa fac un curs de recalificare. Lucram intr-o mare institutie publica si pozitia pe care o aveam, de cativa ani buni, nu era tocmai ce imi doream. Stiam ca pot sa fac mai mult decat sa raman toata viata un simplu functionar de birou. Intr-o zi, vorbind cu o persoana de la Biroul de Resurse Umane, am aflat ca se va infiinta un nou post de Inspector SSM si ca se va da concurs. I-am spus ca as fi si eu interesat de acest lucru. Aceasta mi-a zis ca nu pot sa particip, deoarece am nevoie de un curs SSM special, de unde sa obtin o diploma avizata si autorizata. Atunci, am spus ca pana la concurs voi avea acea diploma. Aceasta a ras si mi-a zis ca mai vedem noi.

Orice institutie are nevoie de un inspector SSM

Fiind o fire foarte ambitioasa, am inceput, chiar din acea seara, sa caut un astfel de curs pentru ca imi doream mult sa imi schimb incadrarea. Eram absolut convins ca a fi Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca mi se potrivea mult mai bine decat ceea ce faceam acum. Asa ca, cu multa perseverenta si site-uri vizitate, am gasit si platforma cursuriautorizate.eu. Mi s-a parut ca este locul ideal unde pot sa gasesc un astfel de curs. Si chiar asa a fost.
Am descoperit ca pe platforma se gaseste si o astfel de calificare care, mai mult, se si incadreaza in cerintele pentru ocuparea unui post in cadrul institutiei mele. Astfel, cursul pentru Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca era autorizat de Autoritatea Nationala pentru Certificari. Se desfasura la Bucuresti dar si in alte locatii din tara si dura doar 40 de ore, adica suficient cat sa imi insusesc cele necesare.
M-am inscirs si pot sa spun ca totul s-a desfasurat in cele mai bune conditii. Lectiile au fost bine structurate, trainerii foarte bine pregatiti, am beneficiat de pauze atunci cand simteam nevoia de o cafea si am avut puse la dispozitie materiale didactice de calitate superioara. In cadrul cursului, am dobandit urmatoarele competente: realizarea activitatilor de prevenire si protectie, realizarea semnalizarii de securitate si de sanatate la locurile de munca, informarea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale, participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca, verificarea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca si monitorizarea activitatilor de evacuare si interventie in munca. In plus, am fost invatati cum sa ne planificam activitatile si sa ne dezvoltam pe plan profesional. Dupa absolvire, am primit si diploma pe care mi-o doream.
Cand a fost afisat concursul, la institutia unde lucrez, am aplicat si, spre suprinderea celor de la Biroul de Resurse Umane, am prezentat la inscriere si diploma pe care nu crezusera ca o voi avea. Pe langa aceasta, am invatat, cu sarguinta, legislatia pentru respectarea normelor de sanatate si securitate in munca si am dat examenul. Am luat postul si acum, datorita cursului de inspector SSM, am reusit sa ma recalific si sa am postul pe care il visam in institutie.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte