Ce trebuie sa stim inainte de a inchiria o masina?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

În lunile pentru care va planificati călătoria de vacanta, trebuie sa va dati seama ca ar fi necesară o mașină de închiriat. Este foarte usor sa circulati cu metroul sau alt mijloc de transport atunci cand vizitati locuri noi, insa aceste mijloace de transport nu va asigura accesul la zone minunate ascunse in paduri sau in munti, zone pline de satisfactii, unde accesul se poate face numai cu masina.

Cea mai buna varianta pentru a ajunge in locatii indepartate si izolate este inchirierea unei masini de teren .

Conducerea intr-o tara straina este diferita. Astfel, iată câteva lucruri pe ar trebui să le cunosteti înainte de a închiria o mașină.

Viteza

In tara care a dat lumii Ferrari, Lamborghini și Maserati, vă puteți aștepta sa se circule cu viteza mare.  Lucrurile nu stau chiar asa. In toate tariel vest europene cu exceptia Germaniei, exista limitari de viteza si amenzi serioase pentu cei ce nu le respecta. Există întotdeauna zece mașini care conduc cu cel puțin douăzeci de kilometri pe oră mai repede decât dvs, continuati-va drumul și lăsați-i pe toți să treacă.

Taxele de trecere

Exista multe drumuri cu taxă. Este bine sa va documentati inainte de aceste zone. De cele mai multe ori programele de navigatie tin cont de aceste taxe, astfel ca daca nu doriti sa platiti puteti opta pentru directionarea pe drumuri secundare, fara taxe.

Manual vs. Automat

Pentru cine este obisnuit cu o masina automata, condusul unei masini cu transmisie manuala poate fi socant. Daca nu sunteti un sofer cu experienta si conduceți în mod regulat o mașină cu o transmisie manuală, continuați și plătiți banii în plus pentru transmisia automată daca sunteti in vacanta intr-o masina inchiriata. Va fi mai comod, mai ales avand in vedere ca veti conduce in locuri necunoscute si uneori aglomerate.

Carburanti

Pretul carburantilor este diferit in tarile Uniunii Europene. Totusi, calitatea benzinei si motorinei este in general superioara celei din Romania. Un alt aspect important este legat de multitudinea sortimentelor de carburanti disponibili in tarile Europei de vest. Pe langa benzina si motorina standard, exista posibilittea achizitionarii benzinei care are in compozitie un procent de alcool sau etanol, sau a motorinei bio diesel, care se obtine din uleiuri, lipide si grasimi animale in combinatie cu motorina standard.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte