Pericolul din apa- cum protejam o fantana

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Dacă nu respectati recomandările potrivite în ceea ce privește așezarea, găurirea și sigilarea fântânii, alimentarea dvs. poate fi compromisă. Specialistii in forare recomandă să fie bine facut forajul înainte de ridicarea clădirii spre exemplu. Nu numai că apa este disponibilă în timpul construcției, dar orice problemă cu alimentarea poate fi rezolvată mai devreme.

Accesul pentru găurire nu este, în general, o problemă  o instalație de foraj cu circulatie directa sau inversa .

Apa menținută în acvifer poate să fluctueze pe parcursul anului, dar, în general, se reîncarcă în liniște din apele de ploaie care cad pe pământ și se scurg în jos. Dispozitivul de foraj poate oferi soluții dacă se diminuează o sursă de alimentare, inclusiv coborârea pompei în acvifer, modificarea ratei de pompare sau aprofundarea puțului.

Costul unui puț, presupunând că este de peste 90 de metri și că nu există obstacole și minunate aventuri subterane, poate varia. Aceasta acoperă pătrunderea adâncimii fântânii. Nu include construirea unui camain de pompare pentru a vă adăposti rezervorul de presiune dacă nu aveți o clădire adecvată pe șantier și punctul în care conductele părăsesc solul ar trebui să fie amplasate chiar și sub o mică structură de protecție ușor accesat de echipajul de întreținere printr-un canal de vizitare.

Pe lângă o verificare anuală de întreținere, este important să știți ce este normal pentru binele dvs. și să notați orice schimbare în comportamentul alimentării. Dacă cumpărați o casă cu fântână/put, cereți-i vanzatorului ca apa de la put să fie testată din punct de vedere chimic și microbiologic. Rețineți nu numai în cazul în care sonda se referă la sistemul septic al casei (este aproape sau în josul apei reziduale), dar și în raport cu rezervorul sau pericolele dela puturile vecine. Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) susține că până la două treimi din sursele de apă private pot fi infectate cu cryptosporidium, E. coli și alte bacterii, iar potențiala amenințare la adresa sănătății nu se oprește acolo. Un litru de apă reziduală de origine animală conține aproximativ 1 ml de bacterii E. coli. Este nevoie de doar câteva organisme de un tip de E.coli (VTEC) pentru a provoca o boală gravă. În cazuri rare, infecția cu VTEC poate fi fatală. Este posibil să nu vă îmbolnăviți  cativa de ani de zile daca beti apă contaminată, dar un copil sau un vizitator fără un sistem imunitar suficient de puternic poate fi atins de bacterie. Standardul de apă potabilă pentru E.coli trebuie să fie zero. Potențialii contaminanți includ  rezervoarele septice, depozitarea chimică, rezervoarele de combustibil, animalele care pășesc în apropierea capului de foraj și capul vechi. De asemenea, personalul specializat de mediu din domeniul sănătății vă poate oferi sfaturi privind testarea, tratamentul și subvențiile pentru a vă asigura că apa dvs. este bine sigură de băut.

 

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte