Sandale si papuci, mereu la moda

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Sandalele sunt una dintre cele mai utilizate incaltari. Iată câteva dintre curiozitatile amuzante pe care trebuie să le cunoașteți despre sandale.

  1. ORIGINEA SANDALELOR

Sandalele au fost purtate pentru prima oară de vechii egipteni, si erau  erau confectionate din papirus și frunze de palmier. Egiptenii au atras uneori chipurile rivalilor lor din animozitate, pentru ca ei să-și poată satisface ego-ul stând pe ei. Reginele egiptene vechi purtau sandale bejeweled. Grecii au creat mai multe tipuri de sandale și au transformat încălțămintea într-o artă. Deținerea sandalelor a fost un simbol al bogăției și nu toți si le-au putut permite. Cu cât creșteau curelele sandalelor, cu atât aveau mai multă bogăție și prosperitate.

  1. SANDALE ÎN SPAȚIU

Asta e corect. NASA a trimis o pereche de sandale ortopedice numite Forceshoe în spațiu. Astronauții de pe ISS (Stația Spațială Internațională) au nevoie constantă de exerciții pentru a rămâne sănătoși, deoarece se confruntă cu slăbiciune musculară și pierderea densității osoase in timpul zborurilor spațiale de lungă durată, motiv pentru care a fost stabilit ARED (Dispozitiv de exercițiu rezistiv avansat). Forceshees ajuta la măsurarea sarcinilor pe ARED. Datele colectate de dispozitivele de urmărire a mișcării 3-D și senzorii de forță ajută la dezvoltarea programelor de exerciții pentru astronauți.

  1. FLOPS FLIP

Papucii Flip Flop   au fost datati ca fiind confectionati pentru prima data pentru a fi în jurul  perioadei Evului de Piatră prin descoperirea de peșteri cu  pictura care descriu oameni purtând sandale similare cu flip flops. 19 iunie este de fapt sărbătorită ca “Ziua Flip Flop”. Acestea sunt fabricate dintr-o varietate de produse, cum ar fi cauciuc, lemn, plastic, cânepă și chiar din materiale reciclate, cum ar fi cartoane și sticle de băuturi carbogazoase. Flip-urile cele mai scumpe din lume au costat 18.000 de dolari. Acestea au fost făcute de Chipkos și au logo-ul de aur solid de 18 carate pe ele și vin în cutii din sticlă și din lemn.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte