Benzi de albire pentru dintii nostri

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Benzi de albire pentru dintii nostri

Benzi de albire pentru dintii nostri

Problema cu dinții albi este una veche de secole. Daca la început se foloseau tot felul de pomezi mai mult sau mai puțin dăunătoare, astăzi au apărut alte soluţii, verificate ştiinţific, cu efecte pozitive reale. Una dintre metode este folosirea de benzi albire crest.

Benzi de albire pentru dintii nostri

Acum voi vorbi despre aceste benzi de albire. Ce sunt ele de fapt? Benzile de albire a dinţilor sunt nişte plasturi care odată aplicaţi pe dinţi curăţă suprafaţa acestora cu ajutorul peroxidului de hidrogen care se găseşte în plasture in concentrație de 10%. Pentru o albire eficientă este nevoie să se facă o cură de 20 de zile, iar perioada în care este nevoie să stea plasturele pe dinţi este de 30 de minute.

Din nefericire femeile gravide sau tinerele mame au probleme cu dantura dar benzi crest caută sa le rezolve.

Nu exista studii concrete care au demonstrat legătura intre kiturile de albire si sănătatea fătului şi a mamei. Teama este de fapt legata de peroxidul de hidrogen sau de carbamida. Deși kiturile si produsele benzicrest de albire nu conțin acest ingredient la un nivel exagerat, pe principiul precauției, viitoarele mame sunt extra grijulii.

Soluția? Desigur ca decizia aparține fiecăruia. Dat fiind că albirea dinților nu este o procedura de urgenţă stomatologică ci una de estetica, se preferă poate amânarea până după naștere sau chiar şi după alăptare. Aceste soluţii pot fi însă tardive.

În acest sens pot spune ca albirea dinților este o necesitate, dar modalitatea de obținere a acestei soluții este o artă.

Cu timpul, datorită folosirii alimentelor sau băuturilor intens colorate (cafea, ciocolata, vin roșu, tutun, etc.) la nivelul smalţului se depun fracțiuni din acestea determinând îngălbenirea dinților.

Plasturii aplicaţi, conţin pe suprafața lor un strat subțire de gel bogat în peroxid de hidrogen care acționează asupra smalţului dinților curățând microporii acestuia, fără să-i afecteze integritatea.

Benzile de albire a dinţilor nu sunt un panaceu universal în asigurarea unui aspect impecabil al dinţilor. Ele sunt doar o variantă pentru cei care doresc să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi.

Folosirea benzilor de albire a dinţilor benzicrest vă ajută să obțineți aceleași rezultate de albire a dinților ca la cabinetele stomatologice la un preț mult mai mic.

Aceste produse sunt sigure pentru sănătatea dentara, nu afectează smaltul dentar deoarece concentrația de peroxid de hidrogen este atent dozata.

La persoanele cu sensibilitate dentară, care simt un disconfort sau o senzaţie neplăcută la folosirea benzilor de albire, tratamentul trebuie întrerupt timp de 2-3 zile. Acesta poate fi reluat  ulterior. Nu este indicat folosirea benzilor de albire de către copii sub vârsta de 12 ani. Este recomandat ca înainte de a folosi aceste benzi de albire a dinţilor să consultaţi  medicul stomatolog. În cazul în care  o persoana urmează un tratament cu medicamente, sau are alte afecțiuni ce pot fi agravate de un tratament de albire dentară trebuie să evităm acest lucru.

Tocmai aceste sfaturi utile de a apela şi la competenţa specialiștilor, a medicilor stomatologi, demonstrează seriozitatea şi responsabilitatea celor ce comercializează astfel de produse.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte