Regulator de presiune de la Bartrom

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Regulator de presiune constanta

Regulator de presiune constanta

Domeniile tehnice au cam fost neglijate de conducătorii României de după decembrie 1989. Expresia, deja devenită celebră că „industria românească este un morman de fier vechi”, cât şi politica românească, a contribuit la dezindustrializare şi la detehnologizarea industriei care a mai rămas. Unul din cele mai importante lucruri ale unei industrii este gradul de tehnologizare şi mobilitate a acesteia.

Regulator de presiune de la Bartrom

Va rog să vă închipuiți o uzină auto unde piesele confecţionate sunt mutate cu mâna în locurile unde ar trebui să se afle la un moment dat. Aici intervine mişcarea automatizată a pieselor graţie unui sistem pneumatic sau hidraulic.

Există multe sisteme pneumatice oferite de diverşi producători. Totuşi cel care mi-a atras atenţia astăzi a fost furnizorul www.bartrom.ro Aceştia au oferit şi oferă multe soluții de top în domeniul aparaturii necesare unui sistem de deplasare a pieselor în cadrul unui proces de producție, soluții pentru ingineri specializați în domeniul tehnologiilor înalte din industrie. Totuşi trebuie știut că performanţele se obțin greu. Pentru o activitate de top în domeniul mișcării, regulatoarele de presiune sunt un  element indispensabil.

Fiecare linie de producție are nevoie de un anume nivel de forţă pentru a efectua o operaţie. Un alt sistem de acţionare este şi cel hidraulic, dar care pe lângă avantaje are şi unele dezavantaje majore. În cazul unei avarii, a pierderii de presiune, lichidul hidraulic se pierde sau mai rău, poate polua mediul. La sistemele pneumatice orice pierdere de presiune nu contaminează mediul, singura pierdere fiind cea de aer comprimat.

Regulator presiune montare panou

Regulator de presiune montare panou

In urmă cu 11 ani am lucrat într-un şantier naval din Olanda. Eram plecat din alt şantier naval din România. Acasă, în România aveam o rețea ce măsura kilometri de conducte cu aer comprimat pentru a pune în mișcare sculele şi dispozitivele pneumatice cu care se lucra. Pierderile de presiune erau mari pentru că nu era întreținută corect dar şi datorită lungimii sale.

Ei bine, în Olanda era altceva. Erau secţiuni din șantierul naval respectiv de servite de câte un compresor super-automatizat, cu rețele unde existau diferite regulatoare de presiune. În funcție de nevoi te conectai la rețeaua cu presiunea necesară. În acest fel se făcea o economie considerabil de energie, energia necesară pentru comprimarea aerului. Un alte element benefic era acela că reţeaua fiind mai scurtă se putea întreține mai bine şi nu mai apăreau pierderi de presiune accidentale.

Regulatoarele de presiune oferite de Bartrom.ro au caracteristici care le fac competitive şi prin economia de energie ce se poate face prin folosirea lor devin şi ecologice

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte