De ce sa colaborezi cu agentii imobiliare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
De ce sa colaborezi cu agentii imobiliare

De ce sa colaborezi cu agentii imobiliare

Esti din Ploiesti si ai o garsoniera, un apartament, o casa, un spatiu de inchiriat sau de vanzare? Ce faci, alegi sa colaborezi cu agentii imobiliare din Ploiesti sau alegi sa te ocupi singur de tot ce presupune inchirierea sau vanzarea acestora? Sa vedem ce hotarasc majoritatea proprietarilor, care sunt greseliile pe care le fac cand decid sa nu colaboreze cu o agentie, care sunt intrebarile pe care si le pun si care sunt beneficiile colaborarii cu o agentie imobiliara.

De ce sa colaborezi cu agentii imobiliare

Majoritatea proprietarilor de imobiliare care decid sa-si scoata locuintele la vanzare sau sa le inchirieze sunt reticenti sau chiar tind sa ignore serviciile oferite de agentiile imobiliare. Prefera in cele mai multe cazuri sa se ocupe singuri de toate etapele tranzactiei: evaluarea proprietatii, promovarea ofertei si finalizarea formalitatilor legale. Multi au nelamuriri in privinta comisionului pe care il vor plati agentiei, care este valoarea acestuia si ce reprezinta. Insa uita beneficiile pe care le vor avea daca apeleaza la o agentie imobiliara, cum ar fi: serviciile profesioniste, facute de oameni profesionisti care cunosc piata, ofertele si nu in ultimul rand publicitate.

Una dintre cele mai frecvente greseli atunci cand decizi sa nu colaborezi cu o agentie imobiliara este supraevaluarea imobilului. Avand in vedere ca nu esti un agent imobiliar, nu ai exeprienta in evaluarea apartamentelor, stabilirea pretului corect si fiind influentat de valoarea sentimentala a imobilului tinzi sa pretinzi un pret mai mare decat valoreaza cu adevarat imobilul. O supraevaluare a proprietatii, va alunga o parte din posibili cumparatori si asta va scadea considerabil sansele unei vanzari rapide. Majoritatea persoanelor care doresc sa achizitioneze o locuinta, se angajeaza sa isi faca credite imobiliare, iar un pret prea mare ii va determina pe acestia sa caute ceva asemanator dar la un pret corect sau ceva mai bun pentru aceeasi suma.

Si sectorul imobiliarelor, la fel ca multe alte sectoare este presarat cu pericole de tot felul. Expertiza de care vei beneficia daca decizi sa apelezi la o agentie te va ajuta sa vezi dincolo de aparente si reprezinta un filtru suplimentar, un suport in evitarea acelor imobile care ascund probleme de natura juridica sau care risca sa puna in pericol investitia facuta. In plus, astfel vei putea evita clientii care incearca sa te pacaleasca.

Agentii imobiliari cunosc si sunt pregatiti pentru toate tipurile de cumparatori, astfel negocierea pretului pentru proprietatea ta va fi dura si corecta. De asemenea, ei cunosc ofertele si preturile din orasul unde locuiesti, vor compara si vor estima un pret competitiv si realist pentru locuinta ta. Daca apelezi la serviicile unei agentii imobiliare ai posibilitatea de a solicita asistenta la pregatirea tranzactiei in cele mai mici detalii, de la intocmirea contractului pana la obtinerea certificatului fiscal, radierea sau declararea imobilelor tranzactionate.

Apeland la serviciile unei agentii imobiliare vei beneficia de siguranta, incredere, timp, publicitate si, nu in ultimul rand, de un pret bun. Un agent imobiliar profesionist care cunoaste piata imobiliara locala iti poate oferi suportul necesar pentru finalizarea unei tranzactii avantajoase atat pentru tine, ca vanzator, cat si pentru cumparator.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte