Cum gasesti antena auto potrivita pentru camionul tau
O intrebare destul de frecvent intalnita in randul conducatorilor auto este cea referitoare la calea potrivita pentru a alege antena auto, fie aceasta pentru masina mica, fie pentru un camion. La ce folos sa ai o statie radio buna atunci cand nu ai antena sau cand cea pe care o folosesti lasa de dorit? Este aparatul care iti furnizeaza o multime de informatii referitoare la conditiile in care se circula pe anumite portiuni de drum, spre exemplu. Ai nevoie deci de unul bine pus la punct care sa vina la pachet cu o antena pe masura.
Vei vedea ca piata este bogata in optiuni, iar asta s-ar putea sa te puna in dificultate. Cum stii ca ai ales antena potrivita si ca nu ai fost pacalit? Ei bine, exista o serie de aspecte esentiale dupa care ar trebui sa te ghidezi in acest sens.
Cum alegi antena auto potrivita?
Ca sa stii sigur ca ai facut o investitie buna si de durata, ai in vedere atunci cand te uiti dupa antene auto camion sau masina tipologia acesteia. Vei vedea ca dupa design acestea sunt de 4 feluri – antene telescopice, vergea, interne sau satelit.
Frecvent intalnite sunt cele de tip satelit, care se plaseaza pe acoperisul masinii. Conectarea se realizeaza prin statia de andocare auto, din interiorul masinii. De obicei au costuri mai ridicate, intrucat prezinta mai multa stabilitate si un semnal mai eficient decat alternativele.
Ai in vedere si functionalitatea antenei auto. Vei vedea ca exista si din acest punct de vedere o multime de optiuni. Sunt cele de tip radio terestru ori satelit, dispozitive GPS, antene auto TV, modele pentru smartphone. Functionarea difera de la model la model. Spre exemplu, cele de radio terestru primesc semnal prin turnurile locale, pe banda FM sau prin cea AM. De asemenea, difera modelele prin satelit prin lungimea de unda a fiecarui model. In cazul acestora, receptia si emisia se realizeaza prin sateliti geostationari si geosincroni.
Mai departe, un parametru important de verificat inainte de a realiza o astfel de achizitie este inaltimea antenei. Este un detaliu care va conditiona aria de actiune a statiei, deci e de preferat sa nu faci niciun compromis vizavi de asta.
Un model mai inalt iti va oferi, dupa cum este de inteles, un semnal mai bun, alaturi de performante mai ridicate. De preferat este sa te orientezi dupa o antena de 2,75 m, care desi este optima, multi cauta sa o evite din cauza ca o pot agata. Desigur ca trebuie si putina grija in utilizarea lor. De altfel s-a gasit si o solutie in acest sens. Este vorba despre bobina pe care au ales producatorii sa o monteze in dotarea antenei, utila in suplinirea lungimii lipsa. O marimea optima este cea de 1,5 m.
Referitor la montarea antenei, exista din nou o clasificare a acestora. Sunt cele cu montura fixa si cele cu talpa magnetica. Intrucat oricine poate lua la un moment dat decizia de a schimba autovehiculul, cele cu posibilitatea de detasare sunt preferate. Desigur ca vor avea si pretul o idee mai mare, insa este de inteles de ce.
Daca ca nu stii încotro sa te indrepti si doresti o recomandare in acest sens, acceseaza site-ul pieseautocamioane.ro. Gasesti aici solutii dupa plan, la costuri echitabile.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.