Cele vesnice si noi

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cele vesnice si noi

Cele vesnice si noi

Nașterea şi decesul sunt cele două limite de timp între care se desfăşoară viaţa noastră. Ne petrecem prin viaţă ca fiinţe călătoare: „ Ne naştem condamnaţi la moarte/ Toţi, echitabil, în sentinţă…/ În fond nimic nu ne desparte;/ Suntem, predestinaţi la nefiinţă”,vorba poetului.

Dacă naşterea poate fi estimată cu mare exactitate, decesul unei persoane dragi ne găseşte de multe ori nepregătiţi. Durerea pierderii fiinţei dragi ne tulbură gândurile şi de multe ori neglijăm lucruri importante in desfășurarea ritualului mortuar. Din această cauză o firmă funerară care oferă servicii complete este un ajutor neprețuit pentru membrii familiilor îndoliate.

Înmormântarea se desfășoară după anumite ritualuri moștenite din moşi strămoși, ritualuri care sunt mai bine cunoscute de cei de firmele funebre. Dacă ar fi să ne luăm după ce spun „babele” am ajunge să facem cheltuieli astronomice fără nici un rost.

O firmă de servicii funerare complete este cea mai indicată alegere. Un pachet de servicii funerare complete include totul, începând de la obținerea actelor de deces, autorizaţie de înhumare, etc, dar şi sicriul echipat cu tot ce este necesar în astfel de situaţii.

Cele vesnice si noi

Chiar dacă discuțiile despre momentul morții nu sunt plăcute, este bine ca ele să aibă loc în familie, iar subiectul să fie tratat cu maxima seriozitate. Un plan funerar este mai mult decât indicat intr-o asemenea situație.

Una dintre cele mai cunoscute si renumite firme de acest gen este Agenția funerara Adysim care a luat ființa încă din anul 2007, având ca obiect de activitate serviciile funerare complete. Compania vine în ajutorul persoanelor îndoliate, în clipe de maximă suferință, preluând, atât cat se poate, sarcinile aferente ceremoniei de înmormântare.

Cele vesnice si noi

Cele vesnice si noi

Am amintit de ei pentru ca în urma cu câțiva ani, în decembrie 2016 am participat la înmormântarea unui bun prieten. Din păcate a  murit singur, iar un strănepot al sau a încercat sa îl înmormânteze în Cimitirul Străuleşti, miercuri 8 decembrie 2016. Din păcate cei de la IML au pus condiția eliberării trupului numai către o firmă de servicii funerare agreate de ei. A fost ceva lipsit de respect din partea firmei fata de cel decedat. Din cauza aceasta am amintit de Agenția funerara Adysim care oferă servicii de excepție in acest domeniu. Aşa că trebuie avut în vedere o atenție deosebită în privința colaborării cu o anume firma de pompe funebre.

An de an, tot mai multe persoane aleg sa își organizeze din timp propriile servicii funerare, stabilind toate detaliile necesare în avans. Acest obicei era caracteristic şi ţăranului gospodar care îşi urca în pod scândurile croite pentru sicriu. Cât priveşte costurile înmormântării erau mai scăzute pentru acesta, aşa că astăzi trebuie discutate  şi  costurile implicate pentru a nu lăsa familia înglodată în datorii.

Agenția funerara Adysim prestează servicii funerare în toată partea de sud a României.  Orice pachet de înmormântare se poate achita cu talonul de pensie. Iar la sfârșit se oferă diferența de preț.

Se oferă diferența de preț” trebuie explicat. După efectuarea tuturor cheltuielilor ocazionate de acest eveniment nefericit de obicei rămâne o sumă ca diferență dintre ajutorul de înmormântare şi cheltuielile făcute pe care firma de servicii funerare o returnează celui care a comandat serviciile.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte