Cursuri web la Cluj

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cursuri web la Cluj

Cursuri web la Cluj

Programarea, scrierea de programe pentru calculator, a devenit un lucru esențial dacă ești interesat de domeniul IT. De multe ori m-am întâlnit cu anumite cerințe din partea  clienților mei, pentru realizarea cărora aveam nevoie de cunoștințe de programare. Am învățat un minim necesar, dar vad ca deja s-au învechit cunoștințele mele. De fapt cunoștințele mele în programare fac poarte din istorie, anii 1978-79 când am învăţat ceva programare în limbajele Cobol şi Fortran. Dar acum programarea o las în seama celor mai tineri.

Anul trecut am fost în Spania, la Valencia, pentru o săptămână, în vacanţă. Acolo am cunoscut un tip din Galați, Ionuţ, care era angajat al mai multor restaurante de familie şi se ocupa cu publicitatea atât online cât şi în alte medii,  pentru aceştia. Fiind unul dintre puţinii români întâlniţi în zonă am dezvoltat o anumită legătură de prietenie cu el. Avea 32 de ani, venise în Spania de la vârsta de 18 ani, fără nici o cunoştinţă de limbă sau IT. Știa, ca orice absolvent de liceu să mânuiască cât de cât un calculator. Pe lângă munca necalificată pe care o făcea a început să învețe singur noţiuni de programare. În scurt timp a ajuns la un nivel suficient de ridicat încât să poată să se ocupe de programare. Totuși era nemulţumit de nivelul cunoștințelor  lui. Când l-am întâlnit eu urma Cursuri web Cluj, el locuind deja în Spania.

Cursuri web la Cluj

Mi-a destăinuit că a decis să urmeze aceste cursuri datorită faptului că FastTrackIT oferă diplomă de programator acreditată şi recunoscută în Uniunea Europeană, SUA şi Canada. Cursurile pe care le urma erau unele la distanţă, cursuri online.

În discuțiile mele cu el mi-a spus că urmează aceste cursuri pentru că industria IT este în continuă evoluție si dacă sari peste anumite etape ramai în urmă.  Am plecat înapoi în România dar menținem legătura online.

De curând l-am întrebat pe Ionuţ ce a făcut şi cum a terminat cursul. Atunci el mi-a spus că l-a terminat cu bine şi  simte că a obținut un plus de cunoștințe care îl ajuta acum mult mai mult.

Revenit în România am vrut să văd şi eu ce este cu cei de la FastTrackIT.

Deschizând pagina de start a site-ului am găsit următoarea descriere a acestora:

FastTrackIT este o comunitate care oferă programe de formare profesională, încurajându-i și sprijinindu-i pe cei care doresc să facă pașii decisivi pentru o carieră în domeniul IT. Scopul pentru care facem ceea ce facem este de a le oferi doritorilor șansa „de a o lua de la capăt”, oportunitatea de a apăsa acel buton de „restart” în viața lor și posibilitatea unui trai mai bun.

Vizitând paginile site-ului parcă am simțit tentația de a mă înscrie si eu la un astfel de curs, chiar dacă am o vârstă destul de înaintată. În acest sens am trimis chiar un mail către ei, pentru informații mai detailate.

E multe ori mă gândesc ce aş fi făcut eu dacă acum patru zeci şi ceva de ani era dezvoltată industria IT la nivelul de azi. Pentru că am fost un împătimit al calculatoarelor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte