TOP 7 cele mai populare limbaje de programare din domeniul IT

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

In prezent, cunostintele IT constituie un real avantaj pe piata muncii, atat din Romania, cat si din afara. Statisticile arata clar ca in top 25 cu cele mai cautate locuri de munca, peste 50% dintre ele sunt cele care necesita abilitati si cunostinte de programare.

Daca si tu faci parte din categoria celor care s-au decis sa se orienteze catre o pregatire in domeniul IT pentru a te bucura de avantajele pe care le implica, este necesar sa afli care sunt cunostintele pe care un angajator le cauta. Candidatul ideal pentru functia de programator intr-o firma trebuie sa stapaneasca o serie larga de abilitati si cunostinte care sa il faca potrivit acestui sector de activitate.

In randurile de mai jos, vom descoperi impreuna care sunt cele mai populare limbaje de programare in IT.

  1. JAVA

Java a luat nastere in urma cu aproximativ 20 de ani si este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare, avand peste 9 milioane de developeri si ruleaza pe mai bine de 7 miliarde de dispozitive la nivel global.

Acest limbaj de programare este orientat pe obiecte, iar cei care se orienteaza catre cursuri JAVA online stiu ca este foarte cautat la ora actuala. Importanta sa este marcata de faptul ca este utilizat pentru dezvoltarea continutului web, a aplicatiilor mobile sau a diferitelor programe.

  • C

Dezvoltat in anul 1772 de catre Dennis Ritchie, acesta sta la baza limbajelor de programare de astazi care sunt foarte populare. Stapanind bazele C, iti va fi extrem de simplu sa faci trecerea si la un limbaj mai avansat. Utilizarea sa este una larga si destinata unor scopuri generale.

  • C++

Este cunoscut ca fiind un update al limbajului C, avand o istorie de aproape 40 de ani. Cu toate ca este un limbaj destul de vechi, C++ are un rol foarte important, el fiind cel care sta la baza unor programe des utilizate, cum este Firefox, Adobe sau Winamp. Actiunea sa este de a implementa diverse stiluri de constituire a elementelor si structurilor.

  • Swift

In timp ce Android are la baza ca sistem de programare JAVA, cei de la iOS au decis in 2014 sa creeze propriul lor limbaj de programare. In acest fel a aparut Swift, un nou limbaj de programare, care sta la baza realizarii unor noi aplicatii revolutionare. In prezent, numarul companiilor care l-au adoptat este unul destul de mare, iar popularitatea sa este intr-o continua crestere. Din acest motiv, un curs testare Software este foarte util si productiv in dezvoltarea unei cariere IT.

  • PHP

Este un limbaj de scripting care contine farame mici de cod care au rolul de a automatiza anumite procese. A luat fiinta in anul 1996, iar odata cu lansarea celei de-a cincea versiune, a trecut la paradigme orientate pe obiecte. Prezinta o buna functionalitate pe partea de server si este folosit in crearea de site-uri dinamice.

  • C#

Atat ca programare, cat si ca sintaxa, prezinta multe similaritati cu JAVA. Este un limbaj multi-paradigma care combina elemente din C si C++, fiind utilizat pentru dezvoltarea de programe care ruleza pe platformele Microsoft.

  • SQL

Este utilizat in foarte multe domenii care folosesc tehnologii de baze de date, precum MySQL, PostgreSQL sau Microsoft SQL. Acestea sunt extrem de importante in activitatea companiilor mari, a spitalelor, bancilor sau universitatilor.

Fast Track IT poate fi solutia perfecta pentru tine. Aceasta comunitate pune la dispozitia celor inscrisi cursuri de invatare a celor mai importante limbaje de programare pentru dezvoltarea unei cariere in domeniul IT.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte