0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Învăţaţi limba engleză

Importanta cursurilor de limba engleza
Importanta cursurilor de limba engleza

Limbi străine.  Am auzit de multe ori ca dacă știi să vorbești chiar țigănește ca limbă străină, poți fi o persoana mai inteligenta. Dar în articolul meu nu voi vorbi despre acest fapt ci despre Docentisimo Educational Centre, centru de studii pentru limbi străine. Activitatea lor este axata pe grupe de vârstă pentru copii in felul următor:  clasele 0-I, clasele II-IV, clasele V-VII, clasele IX-XIII. De asemenea aici mai sunt organizate şi cursuri de vară pentru perfecționarea vorbitorilor.

Deviza celor de la Docentisimo este:  „Pentru ca învățarea limbii engleze sa fie un proces cât mai ușor de realizat, este important ca primii pași in acest sens sa fie făcuți cât mai devreme. Curiozitatea si interesul pentru tot ceea ce este nou va face ca cei mici sa deprindă mult mai ușor sensul cuvintelor, chiar dacă încă nu știu să scrie sau să citească.”

Eu pot spune că în perioada liceului am avut o profesoara de limba franceză, cu studii la Sorbona care ne tot spunea: „Daca vreţi să  învăţaţi bine limba franceză trebuie sa gândiți în  această limbă.”

Un alt exemplu personal este că eu am învăţat limba rusă timp de patru ani în liceu. Ulterior am avut ocazia să lucrez cu specialişti din Rusia şi să interacționez cu ei, să vorbim diferite lucruri. Aşa am început să mă perfecţionez. Totuşi nu a fost suficient. După o anumită perioadă am încercat să dau examen pentru obţinerea unui atestat de traducător în şi din limba rusă. Ce m-a surprins a fost ca am luat nota 9 pentru traducerea din limba rusă în limba română, iar invers nu am putut lua notă de trecere. Gramatica limbii ruse învățată în timpul liceului a fost insuficienta, aşa că textul meu tradus în limba rusă era plin de greşeli gramaticale pentru ca eu am învățat aceasta limba după ureche fără a deprinde corect şi ortografia.

Anul următor am urmat un curs de limba rusă de un an unde profesorul a rămas surprins de cât de bine vorbeam dar a observat imediat problema cu ortografia. La sfârșitul cursului am susținut din nou examenul pe care l-am luat cu brio. Concluzia pe care am desprins-o de aici a fost că doar un studiu susţinut, cu specialişti în domeniu,te poate ajuta într-o măsură decisivă să deprinzi o limbă străină.

Dacă vreţi ca să aveți un copil bine pregătit căutați  cursuri engleza copii sector 1, la Docentisimo.

La vârsta pe care o am nu mai este necesar să învăţ limba engleză. cunoștințele pe care le am, din aceasta limba, îmi sunt necesare pentru a mă descurca cu comenzile calculatorului. Pentru a dobândi cunoștințe noi, am citit destule cărţi în rusă şi franceză, dar şi în limba română, aşa că pot citi traducerea operelor lui William Shakespeare. Eu doar îi îndemn pe părinţi ca să îţi trimită copii la cursuri de limbi străine, mai ales dacă acestea sunt de circulație internațională.  Simpla studiere a unei limbi străine îi ajută să îşi dezvolte spiritul de observaţie, să îşi îmbogățească cunoştinţele despre viaţă, mult mai mult decât jocurile pe calculator.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte