Agricultura de calitate

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Agricultura de calitate
Agricultura de calitate

Recent, s-a intamplat ca unul dintre unchii mei sa imi lase o avere destul de mare prin testamentul sau. Averea consta in terenuri agricole pe care se cultiva grau si porumb. Nefiind cunoscator in domeniu, nu stiam ce sa fac initial cu aceste terenuri, primul gand fiind acela de a vinde mostenirile. Insa, dupa ce m-am sfatuit cu prietenii, acestia mi-au zis ca terenurile agricole sunt foarte valoroase, iar in timp devin utile.

Agricultura de calitate

Auzind cele spuse de catre prietenii mei, mi-am indreptat atentia spre internet pentru a afla cat mai multe despre cum se cultiva si ce produse se folosesc. Cautand, am descoperit site-ul Rodbun.ro care ofera o multime de produse profesionale de agricultura. Rodbun este o firma cu capital 100%, deschisa cu intentia de a imbunatatii situatia agriculturii din Romania.

Acest site detine porumb samanta, grau de samanta, ingrasamant foliar si multe altele, necesare pentru a duce o recolta la capat.

Am decis sa cumpar si eu din gama lor de samanata grau pentru a semana anul acesta. Soiurile pe are le-am cumparat se numesc PG102 si Katou.

Samanta de grau PG102 este un soi foarte bun si rezistent, mai ales la seceta si caldura foarte mare. Are o productie peste media de 7 tone pe hectar. Aceste informatii au fost foarte satisfacatoare si m-au convins in achizitionarea semintelor de la acest soi.

In schimb, Katou este printre cele mai cunoscute si folosite soiuri de grau din Romania. Acest tip de samanta este recunoscuta pentru rezistenta sa si este un soi adaptat la clima si la temperaturile din Romania. Are o medie de peste 7,6 tone pe hectar si graul este ideal pentru panificatie.

Desigur, daca tot mai aveam teren unde sa cultiv, am decis sa incerc si un soi de samnata de porumb. Am ales soiul de porumb Premium Baragan 34.

Acest soi prezinta o vigoare excelenta in primele stadii de maturare. Este recomandat pentru productia de boabe, pierde rapid apa din bob la maturitate si are o toleranta buna la cadere.

Nu puteam sa fac o alegere mai buna, deoarece la scurt timp dupa ce am comandat semintele de pe Rodbun, m-am consultat cu un agricultor profesionist. Acesta m-a felicitat pentru alegerea facuta, deoarece Rodbun este renumit pentru calitatea produselor si soiurile pe care le-am ales sunt cele mai bune pentru agricultura in Romania.

De acum inainte am sa imi continui cariera de agricultor, folosind doar soiurile de samanta de pe Rodbun.ro!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte