Cum alegi hidroforul potrivit casei tale?
Pentru ca se vorbeste peste tot despre hidrofoare si pompe, este necesar un articol care sa ofere mai multe lamuriri despre ele. Persoanele care locuiesc la case sau in vile, in zonele unde racordul la apa este imposibil, pot sa constate ca hidrofoarele se dovedesc cele mai bune solutii. Alegerea unui astfel de echipament se va face insa intr-un mod inteligent, tinand cont de mai multi factori importanti.
Hidrofoare – criterii de alegere
Un hidrofor complet echipat asigura alimentarea cu apa a unei incinte si se poate folosi in mai multe scopuri:
Instalatii cu apa in cladiri rezidentiale;
Aspersarea apei in constructii individuale sau in alte tipuri de constructii;
Irigatii;
Alimentare cu apa din puturi si aspersie din rezervoare la aflate la adancime mare.
Exista numeroase avantaje oferite de hidrofoare pentru case:
Asigura eficient alimentarea cu apa, chiar si atunci cand nu exista un racord la sistemele centralizate;
Sunt foarte silentioase;
Folosesc componentele rezistente la coroziune si asigura o buna functionalitate;
Vasul de expansiune cu volum mare are rolul de a reduce numarul de opriri si porniri si genereaza evitarea socurilor si a presiunii;
Alimenteaza cu apa in zonele in care panza freatica este aproape de suprafata, dar si atunci cand panza freativa se afla la mare adancime.
Pentru alegerea hidroforului conteaza foarte mult nevoile specifice ale spatiului deservit. In acest caz este vorba de obicei despre necesarul de alimentare cu apa in interior, dar poate fi folosit si pentru a iriga culturile care sunt plantate in gradina, langa casa – caz in care conteaza mult si debitul de apa care este ceva mai ridicat.
Marimea rezervorului sau cea a vasului de expansiune este foarte importanta. In acest sens se va tine cont si de frecventa consumului, dar si de numarul total de consumatori care se afla in interiorul locuintei, mai exact de numarul de bai, de bucatarii si de echipamentele care functioneaza cu apa din locuinta.
In cazul in care se va alege un rezervor cu volum mic, se va constata faptul ca se consuma mai multa energie, deoarece hidroforul este pornit chiar si la cel mai mic consum. Din nou se stabileste necesarul tinand cont de nevoile specifice ale fiecarei case.
Adancimea de pompare conteaza in momentul in care sunt cumparate hidrofoare. Pentru adancimi mari – fantani si puturi sau chiar rezervoare pentru care e necesara coloana de aspiratie de 30 de m sau chiar mai mult se poate opta pentru hidrofoare care au pompele mai puternice.
Se recomanda alegerea unor componente de calitate. Hidroforul nu trebuie ales doar pentru ca are pretul mic. Este important ca elementele componente sa fie de foarte buna calitate. In timp, investitia se amortizeaza, eficientizand consumul de apa si de energie.
Daca vasul de expasniune are un volum mic va genera porniri dese, fiind important sa se tina cont de acest aspect atunci cand este cumparat hidroforul. Alegerea unui hidrofor de calitate este foarte importanta.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.