Ghid de achizitie bicicleta pliabila

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Toti cei care au vrut sa isi cumpere o bicicleta electrica au gasit in mod sigur si termenul de bicicleta pliabila. In ghidul acesta sunt toate informatiile necesare de care o persoana are nevoie pentru a cumpara in cunostinta de cauza o bicicleta pliabila. De la ce reprezinta o astfel de bicicleta si pana la diverse alte tipuri de biciclete pliabile sau la piesele lor componente si modurile de pliere, aceste subiecte sunt descrise in amanunt in cele ce urmeaza.

O bicicleta electrica pentru deplasare in conditii prietenoase cu mediul

O bicicleta electrica poate fi pliabila. Unele dintre bicicletele pliabile au si motoare mici care pot sa fie pornite sau oprite in momentul in care este nevoie de ele. In mod cu adevarat surprinzator motorasele nu sunt grele si nici nu sunt foarte mari si, prin urmare, bicicleta si miscarile posesorului nu sunt ingreunate.

De obicei variantele folosite pentru naveta spre locul de munca sau spre casa, venind de la locul de munca, sunt cele care au aceasta functie pentru ca ajuta utilizatorul sa nu faca effort, evitand astfel sa ajunga la job transpirat si cu hainele sifonate. Aceste motoare folosite nu sunt excesiv de puternice, insa pot dezvolta un numar mare de cai putere, astfel incat sa poata sa atinga o viteza acceptabila.

Chiar daca dimensiunea lor poate sa varieze putin, in general se incadreaza in standarde similare. Astfel tinand cont de marimi sunt trei grupuri principale care sunt prezentate si dezvoltate in continuare.

Bicicletele compacte sunt considerate un standard al bicicletelor pliabile si dimensiunea este mult mai mica decat a unei biciclete normale de sosea. Acestea au roti de 20 de inci si sunt similare cu rotile care se foloseau pe BMX.

Chiar daca din acest motiv bicicleta pare mica, daca este pusa pe langa una standard, pozitia de pedalare seamana foarte mult – se includ aici elemente cum ar fi inaltimea pe care o are ghidonul, saua, distanta existenta intre sa si pedale.

Cu toate acestea rotile mici si cadrul foarte simplificat fac ca aceasta bicicleta sa para mai mica in ansamblu si va deveni foarte compacta atunci cand este stransa. De multe ori cadrul unei biciclete pliabile are si o dimensiune standard, insa datorita tuturor ajustarilor care se pot aduce tijei si pipei ghidonului, bicicleta se poate adapta, permitand personalizarea pozitiei de pedalare, astfel incat experienta sa fie una foarte buna.

Toate aceste variante pentru biciclete pliabile incep sa fie din ce in ce mai populare pentru ca utilizatorii vor de multe ori functionalitatea pe care o obtin pe o bicicleta standard care vine cu posibilitatea de a fi stransa. Modelele care se incadreaza in categoria full size au aceleasi dimensiuni pentru cadru cum au si cele care nu se vor plia, si rotile sunt identice.

Prin urmare varianta cu roti de 700 c pentru bicicletele cursiere este foarte des intalnita pentru biciclete pliabile, insa chiar daca folosesc piese standard, ele sunt compacte la fel ca modelele anterior prezentate.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte