Istoricul ceasurilor Orient

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Orice pasionat de ceasuri a auzit pana acum de ceasuri Orient si probabil ca are deja cel putin un model in colectie. Pentru cei care nu stiu, Orient este un producator de top de ceasuri mecanice din Japonia. Aceasta companie a aparut in 1950 in Tokyo, iar radacinile sale dateaza din 1901.

Ceasuri Orient – calitate din 1950

In anul 1901 Shogoro Yoshida a deschis primul magazin de ceasuri care functiona en-gross in localitatea Uneno. Acest magazin se numea Yoshida Watch si este cel in care au aparut celebrele ceasuri Orient.

In 1912 a inceput productia carcaselor placate cu aur, iar in anul 1920 a fost creata si dezvoltata linia de ceasuri de masa si de mana sub brandul Toyo Tokei. In anul 1934 a demarat productia de ceasuri purtate la mana si in 1949 aceasta fabrica Toyo Takei este preluata de noua companie care se numea Tama Keiki Co. Ulterior in 1951, aceasta companie s-a schimbat din nou denumirea si a ajuns la cea cunoscuta de toti si azi – Orient Watch.

Denumirea acesta este pastrata pana in prezent, iar Orient este un nume legendar din industria ceasurilor de mana. In timp au fost dezvoltate modele cum sunt Orient Star, Tristar si Orient Royal, dar si modelele care s-au bucurat foarte mult de succes si au avut o perioada maxima de glorie in perioada respectiva, dand acestei companii vizibilitatea pe care o merita. Acesta a fost momentul in care ceasurile Orient au ajuns vizibile la nivel mondial.

Orient a devenit astfel un brand foarte puternic in intreaga lume, fiind inca de la bun inceput apreciat pentru calitatea cu care erau executate calibrele facute in house. Sunt apreciate de asemenea toate inovatiile aduse in domeniul orologiei. De Orient au fost produse atat ceasuri ieftine si foarte performante, cat si ceasuri scumpe. Orient se adresa tuturor claselor sociale si dadeau fiecareia cele mai bune optiuni.

Orient este inca de la aparitia sa pe piata un brand foarte puternic si a fost tot timpul asociat cu o imagine foarte ferma si puternica. Au contributii si colaboratori in cursele de Grand Prix si participa la numeroase sporturi monitorizate.

Compania Orient este mandra de faptul ca toate calibrele folosite pe ceasurile mecanice sunt facute in companie si astfel se poate controla foarte bine calitatea lor. Datorita acestei calitati care s-a pastrat, faima si renumele creat continua, fiind sustinute de inovatie si de precizie. Pretul este un alt avantaj apreciat de un numar considerabil de cumparatori.

In gama de modele ale prezentului se pot distinge colectii de la Orient cum sunt Orient Tristar, Orient Star, Orient M-Force, Orient Urba Collection, Orient Sport, Mako, Power Reserve, Multi Eyes sau Sporty Quartz, dar si multe altele.

In aceasta gama, varietatea de modele oferite de Orient cuprinde foarte multe stiluri cum sunt ceasurile sport, ceasurile casual, ceasurile elegante si cele dress, dar si ceasurile clasice foarte apreciate de pasionatii acestui tip de ceas. Calitatea si pretul foarte avantajos fac ca ceasurile Orient sa fie faimoase.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte