Importanta mentenantei echipamentului si instalatiilor electrice

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Mentenanta unei instalatii electrice cuprinde proceduri de la cele mai simple, la cele mai complicate, cum ar fi cea de inlocuire a tabloului electric.

A fi proprietarul unei instalatii electrice este o mare responsabilitate si este foarte important ca echipamentul sa fie pastrat in stare buna de functionare si in conditii optime. Mentenanta instalatiei trebuie sa fie planificata corect, motiv pentru care se recomanda colaborarea cu profesionistii.

Inlocuirea tabloului electric – mentenata de rutina si procedurile sale

Pana la procesul de inlocuire tablou electric exista si o etapa denumita mentenanta de rutina. Tabloul electric nu este schimbat de doua ori pe an, insa mentenanta de rutina trebuie facuta des.

Toate echipamentele electrice mari, care sunt utilizate in mod continuu, vor necesita mult mai multa intretinere decat echipamentul care este folosit rar, desi si acestea vor trebui in continuare verificate.

Chiar si atunci cand o retea de curent electric este verificata in mod constant, pot aparea situatii in care aceasta cedeaza. Este nevoie sa fie luate in calcul toate costurile inainte de a repara sau de a inlocui anumite elemente de retea.

Mentenanta echipamentelor electrice influenteaza instalatia de curent electric

Atunci cand echipamentele electrice se strica pot genera descarcari de tensiune care sa afecteze reteaua. Dupa ce echipamentul s-a stricat trebuie sa se determine daca acesta va fi reparat sau inlocuit. Se va face o medie a costurilor implicate de fiecare situatie in parte si se vor evalua riscurile. Un echipament deteriorat, care este reparat, este mult mai susceptibil sa se strice din nou si sa deterioreze instalatia electrica.

Echipamentul simplu – standard – si instalatia electrica

Nu este intotdeauna necesar sa fie cumparate echipamentele cele mai sofisticate pentru cea mai buna productie. Uneori este mai usor sa fie simplificat echipamentul cat mai mult posibil, intr-un mod economic si convenabil. Unele elemente standard sunt mai usor de inlocuit si de reparat si vor avea influente mai mici asupra instalatiei electrice.

Un sistem de evidenta

O modalitate simpla si eficienta de a tine evidenta echipamentului si frecventa intretinerii lui este prin pastrarea unui sistem de evidenta electronic sau a unui registru de tip jurnal. Aceasta este o modalitate mai usoara de a urmari ce echipament necesita mai multa atentie si la ce intervale va trebui fie verificata instalatia electrica. Acest lucru va contribui, de asemenea, la prevenirea defectiunilor viitoare ale instalatiei electrice.

Intocmirea planificarii

Stabilirea unei intretineri de rutina a instalatiei electrice, care este eficienta din punctul de vedere al costurilor, este cea mai buna solutie. Exista multe inspectii de siguranta care trebuie efectuate la intervale regulate, iar programul de intretinere trebuie sa fie si practic, si economic.

De asemenea, este foarte important sa se acorde prioritate echipamentului care necesita mai des mentenanta. Echipamentele care pot fi reparate in orice moment sunt cele care nu produc intarzieri in productie. In unele instalatii, este necesar doar ca aproximativ 25% din echipamente sa fie verificate. Prin urmare, mentinerea unui program strict si eficient asigura buna functionare a instalatiilor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte