Cum alegi un flipchart potrivit nevoilor tale

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cum alegi un flipchart potrivit nevoilor tale
Cum alegi un flipchart potrivit nevoilor tale

Din toata oferta bogata de flipchart-uri pentru birou, cei care detin un business sau sunt direct responsabili de buna desfasurare a activitatilor unei companii sunt nevoiti sa isi aleaga un flipchart care sa se plieze nevoilor si cerintelor pe care le au.

Ce este flipchartul si cat de util este intr-un birou

Pentru a sustine prezentari in fata unui public format din cativa oameni, pentru a impartasi ideile cu alte persoane cu aceleasi visuri si aspiratii, pentru a face o impresie buna in fata colegilor sau a sefilor, este necesar un flipchart pentru prezentari. Pe piata sunt disponibile mai multe modele, insa nu toate se potrivesc in orice birou.

Cum alegi un flipchart potrivit nevoilor tale

Un flipchart care trebuie mutat dintr-un birou in altul trebuie sa fie mobil, sa fie usor transportabil si sa poata sustine magneti. Un flipchart care este mutat dintr-un loc in altul al biroului va trebui sa aiba roti. De asemenea, conteaza si marimea flipchartului, care se alege in functie de marimea salii si a audientei.

Cei care nu depind de internet sau de tehnologie si vor sa isi sustina prezentarea in mod eficient, fara a fi stresati in privinta compatibilitatii cu laptopul sau cu proiectorul, pot alege un flipchart eficient. Pe piata si in oferta magazinului online sunt disponibile flipchart-uri magnetice, cu hartie si in varianta cu roti.

Un flipchart bun va capta atentia publicului

Uneori, pe langa acuratetea informatiilor prezentate, conteaza foarte mult si felul in care sunt prezentate. Publicul poate fi mentinut atent pe toata durata prezentarii cu ajutorul unui flipchart. Sunt necesare markere potrivite, un flipchart bun si idei excelente. Punctele cele mai importante ale prezentarii pot fi evidentiate prin sublinierea cu o culoare puternica.

Flipchartul trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat sa poata fi vazut de toti cei din public, dar conteaza foarte mult si cum sunt scrise ideile, cat de mari sunt literele, astfel incat toata lumea sa poata intelege ceea ce se scrie pe flipchart. Iar flipchartul nu trebuie incarcat cu fraze lungi, ci doar cu concepte cheie sau scheme.

Utilitatea flipchartului magnetic

Flipchartul sau tabla magnetica este o tabla realizata din mai multe straturi de materiale speciale pe baza carora se pot lipi magneti. Tablele magnetice sunt populare atat in unitatile de invatamant, cat si in diferite companii unde se impartasesc idei, se creeaza concepte, se stabilesc branduri. In cazul flipchartului magnetic, nu mai poate fi vorba despre praf de creta sau despre foi imense care trebuie aruncate la gunoi dupa ce sunt umplute cu idei. Tablele magnetice sunt folosite ca suprafata de scris, dar si ca suport pentru alte materiale, pentru sedinte sau la avizier.

Sunt si clienti care nu stiu ce sa aleaga intre un whiteboard si un flipchart. Aceste dispozitive sunt la mare concurenta, desi sunt folosite in acelasi scop, iar investitia financiara este comparabila. Pentru cei care vor sa pastreze informatiile scrise, cu siguranta specialistii recomanda flipchartul, pentru ca vor ramane colile de hartie. Pentru cei care nu pun accent pe acest lucru, whiteboardul este excelent pentru ca informatiile sunt usor de scris si de sters, iar folosirea acestuia nu genereaza deseuri.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.