Robotica pentru cei mici

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Este o moda, din ce in ce mai raspandita printre parinti, in a-si inscrie copiii la diverse cursuri. Vorbind cu cateva mamici din clasa copilului meu, am aflat ca unii sunt la cursuri de engleza, altii la dansuri, la sah, insa o mamica mi-a atras atentia. Mi-a spus ca fiul ei este inscris la cursuri de robotica.

Robotica pentru cei mici

Intr-o mare de vorbitori de engleza sau dansatori, auzeam ceva diferit. In plus, mi s-a parut si mult mai interesant si atractiv. Mi-a spus ca fiul ei urmeaza cursuri robotica la EduCat. Am fost curioasa si acasa am intrat pe internet ca sa aflu mai multe.

Despre am descoperit ca nu este un simplu centru pentru educatie, aparut de curand. In spatele stau 25 de ani de experienta. La inceput a fost o incercare de a-i apropia pe copii de informatica. Insa, cu timpul incercarea a devenit ceva mult mai mare si s-a dezvoltat intr-un centru cu multe discipline, profesori dedicati, extrem de apreciati in randul parintilor si copiilor.

Asa cum spuneam, sunt multe cursuri disponibile. Copiii invata programare, geografie, invata sa fie creativi, intra in tainele calculatorului si invata, desigur, robotica. Cursurile sunt interactive si cu multe aplicatii practice. Cu ce ii poate ajuta robotica pe copii?

Robotii sunt programati pentru a efectua actiuni simple sau complexe, in mod automat. Controlarea lor se face fie din exterior printr-un computer sau telecomanda, fie intern folosind circuite integrate. Robotii sunt de mai multe feluri. Unii pot sa aiba forma umanoida sau forma unor animalute.

Alti roboti sunt niste simple masini ce se focalizeaza doar pe actiuni practice. Robotica le va permite copiilor sa afle lucruri despre cum functioneaza totul. Copiii vor invata cum sa construiasca mici masinarii cu ajutorul unor elemente furnizate de catre centrul . Vor afla cum sa rezolve anumite probleme atunci cand construiesc, actiune ce le va dezvolta anumite abilitati analitice. Totul se va face intr-un mod antrenant si distractiv. Astfel, vor invata cum sa stapaneasca situatia, fara sa se teama.

Programarea roboteilor ii va invata pe micuti si cum sa faca propriile programe pentru acestia. Usor, usor, vor invata sa faca lucruri complexe. In timp, aceste abilitati le vor fi de folos, mai ales ca suntem inconjurati de roboti peste tot. Iar viitorul este in robotica pentru ca aceste masinarii vor fi implementate peste tot in urmatorii ani. Cu ajutorul roboticii vor invata concepte de matematica si stiinta. Copiii vor vedea diferite teorii stiintifice folosite pentru roboti.

Printre acestea este vorba despre electricitate care alimenteaza robotii. Cei mici vor intelege conceptul de tensiune si de forta. Concepte simple si, cu timpul, mai complexe, vor fi explicate si aplicate in timp ce sunt construiti robotii.

Asadar, robotica este o disciplina a viitorului careia ar trebui sa ii acordam din ce in ce mai multa atentie. Pentru mine, aflarea acestor lucruri a fost suficienta pentru a ma convinge sa-l inscriu pe copilul meu la cursurile , mai ales ca, dupa ce i-am spus, a fost mai mult decat incantat.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.