Carti de gramatica pentru elevii de gimnaziu

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Gramatica este o disciplina careia i s-a acordat o mare importanta inca din Antichitate. In Grecia si Roma antica, gramatica era considerata o parte principala a retoricii si in educatia medievala era considerata una din cele 7 tipuri de arte liberale.

Desi metodele de studiu al gramaticii s-au schimbat extrem de mult, in special in epoca moderna, motivele pentru care aceasta trebuie invatata si aprofundata au ramas aceleasi.

Gramatica este extrem de importanta, deoarece este disciplina care ne face sa aflam cum si de ce este necesar sa vorbim corect. Ca sa cunoastem notiuni despre cum sunt construite frazele, cum se face un acord, cum se foloseste corect un cuvant sau altul, trebuie sa invatam macar gramatica de baza.

De aceea, inca din clasele mici, copiii sunt invatati regulile simple de gramatica. Mai tarziu, cand acestia sunt in clasele de gimnaziu, gramatica incepe sa fie aprofundata prin manuale bine structurate si prin culegeri pentru un studiu intens.

La librariadelfin.ro sunt disponibile mai multe carti pentru studiul gramaticii, inclusiv manuale folosite in scoala. Copiii din clasa a V-a pana in clasa a VIII-a pot sa foloseasca aceste carti.

De exemplu, “Cartea mea de gramatica”, pentru clasa a V-a este un manual auxiliar avizat de Ministerul Educatiei Nationale. Aceasta carte contine toate notiunile de gramatica pe care trebuie sa le cunoasca si sa le exerseze elevul la acest nivel.

Manualul propune un demers didactic coerent si eficient. Elevul va observa, va invata, va exersa si va rezolva inclusiv teste rapide. De asemenea, cuprinde aplicatii relevante si diversificate, ce ii pun pe elevi in situatii de comunicare folosite zi de zi.

“Cartea mea de gramatica” ofera insertii teoretice, care reamintesc si fixeaza informatiile, aduce notiuni noi din Gramatica Academiei si DOOM2, explica elevilor cele mai frecvente pobleme ce pot fi intalnite in gramatica si cuprinde lectii de recapitulare si teste.

Toate cartile de gramatica prezente la librariadelfin.ro ofera informatii cat mai bine structurate, adaptate in functie de varsta elevilor si nivelul lor de pregatire.

Cum spuneam, studiul gramaticii este extrem de important. Sa nu va inchipuiti ca aceasta ne ajuta numai la exprimarea si scrierea corecta.

Studiem gramatica pentru ca o buna intelegere a structrurii unui enunt ne ajuta si in interpretarile literare. Studiul limbii face parte din cunostintele generale ale unei persoane.

Asa cum studiem corpul uman pentru a ne intelege pe noi insine, asa trebuie sa studiem si gramatica pentru a intelege cum functioneaza limba pe care o vorbim.

Daca incepi sa intelegi natura limbii, vei raliza care este baza unor anumite expresii care, folosite incorect, pot aduce prejudicii.

A studia gramatica limbii romane este cel mai practic lucru pe care copiii il pot face. Astfel, vor invata cum sa se exprime in cel mai eficient mod, sa spuna ceea ce gandesc intr-un limbaj corect si elevat.

A vorbi corect, inseamna a avea sanse mai mari in viata, pentru un job mai bun si o pozitie mai buna in societate. Pentru studiul in clasa sau pentru acasa, pot fi achizitionate oricare dintre manualele prezente pe librariadelfin.ro, la preturi de exceptie.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte