Demararea unui proiect de casa si acte necesare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Demararea unui proiect de casa si acte necesare
Demararea unui proiect de casa si acte necesare

Demararea unui proiect de casa si acte necesare. Realizarea unei locuinte in formula completa prespune un proces complex, migalos si de durata. Pana a fi posibila materializarea visului vizavi de casa proprie, este necesar proiectul de casa si alaturi de acesta obtinerea de autorizatii, acorduri, certificate. Numai atunci cand detii un dosar complet, care sa includa toate documentele relevante poti trece propriu zis la treaba.

Daca ai mai trecut printr-un astfel de proces, ai cat de cat habar de ce presupune acesta si care este demersul. Cand esti insa incepator, preferabil este sa apelezi la o echipa de specialisti, la o agentie care iti poata furniza informatiile si ajutorul de care ai nevoie. Smart Home Concept este un reper in acest sens, o societate complexa, profesionista, cu ani de experienta in spate, ce iti poate oferi informatiile de care ai nevoia ca sa intelegi ce presupune partea de birocratie in construirea unei case.Obtine certificatul de urbanism

Este o prima etapa de realizat, cea de obtinere a certificatului de urbanism, alaturi de avize diverse. Acesta este debitul intregii operatiuni pe care o ai de realizat. Asigura-te ca esti la punct cu tema de proiectare, cuprinsul proiectului, utilitatile, functionalitatile si asa mai departe. Arhitectul cu care colaborezi te va ajuta sa stabileste detaliile functionale, estetice, al vecinatarii si racordarii la utilitati, apoi va realiza proiectul.

Prin certificatul de urbanism, actul emis de autoritatile administratiei publice locale, faci cunoscute elementele imobilului de ordin tehnic, juridic si economic. In fapt acest certificat contine informatii despre ce si cum poti construi.

Cum obtii certificatul de urbanism? Acesta se emite de primaria pe raza localitatii in care urmeaza sa construiesti, prin Biroul de Urbanism. Iata care sunt actele pe care trebuie sa le depui la dosar:

  • Cererea tip
  • Actul de proprietate
  • Planurile cadastrale ce au trecut pe la Oficiul Cadastral
  • Chitanta conform careia ai platit taxa de eliberare a CU
  • Planul de situatie intocmit de proiectant

Realizeaza proiectul tehnic al constructiei

Procesul de autorizare, respectiv de executare a lucrarii presupune si intocmirea proiectului tehnic al constructiei. Se refera la documentatia scrisa si desenata elaborata de echipa specializata cu care colaborezi. Te poti orienta in acest sens dupa proiecte case in portofoliul Smart Home Concept, care permit de altfel adaptari si modificari dupa caz. In cadrul proiectului se regasesc toate informatiile de care este nevoie pentru a executa constructia. In orice caz, acesta va trece prin diverse verificari, dupa cum impun legile.

Pentru a obtine autorizatie de constructie pentru o locuinta unifamiliala, vei avea nevoie de referatul de verificare a rezistentei cladirii. Numai in cazul unei cladiri rurale de importanta redusa nu mai ete cazul verificarii obligatorii a proiectului.

Colaborand cu o echipa de experti, iti va fi mai usor sa obtii avizele si acordurile de amplasament ce se impun, autorizatia de construire si alte autorizatii care ar putea reprezenta o necesitate. Intra aici pentru a afla mai multe despre demararea proiectului de casa si actele pe care trebuie sa le ai.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte