Decesul si agenţiile funerare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Decesul si agenţiile funerare
Decesul si agenţiile funerare
  • Toţi oamenii sunt condamnaţi la moarte. Numai că ea vine la fiecare pe neprins de veste, când îi tună.
  • Pentru delictul de a ne naşte, suntem condamnaţi la moarte.
  • Moartea este singurul lucru de neevitat şi sigur. Suntem condamnați la moarte din ziua în care ne naștem.

Decesul si agenţiile funerare

Acestea sunt câteva aforisme despre moarte.  Oricum atunci când intervine acest eveniment in viața familii, atunci când un membru al familiei dispare, trece în neființă, rudele supravieţuitoare trec prin momente dureroase şi  câteodată nu mai știu ce sa facă.

Pentru că în ziua înmormântării, oamenii abia mai au timp sa se gândească la toate lucrurile ce trebuie făcute agenție funerară oferă o mana de ajutor şi o gamă largă de servicii funerare: pachete funerare ieftine, sicrie ieftine, accesorii înmormântare, aranjamente florale, dar şi transport funerar naţional şi transport funerar International.

O să vă istorisesc aici o întâmplare tragico-comică pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba.

Unui vecin mai in vârstă (cca 70 ani)  i-a murit soţia. S-au făcut obiceiurile locului iar când a venit popa să scoată pe decedată din casă nea Marin, căci aşa îl chema pe septuagenar, începe să plângă. Părintele îi cere dovada de deces iar nea marin o întreabă pe moarta din coșciug : „Marie, unde ai pus actele de deces?” Această ieşire a provocat printre cei prezenţi o uşoara rumoare ţi multe zâmbete.  

Iată un exemplu de ceea ce se poate întâmpla în astfel de momente triste, atunci când emoţia te copleşeşte şi îţi întunecă minţile.

O soluţie pentru a preveni astfel de evenimente este achiziţionarea de pachete funerare  de la agenții funerară cum este şi RAROX.

RAROX oferă o gama variată de servicii funerare începând de la cele mai ieftine pachete cum sunt cele de pachete sociale până la cele mai scumpe cum sunt cele de tip pachet lux prezident.

Decesul si agenţiile funerare. Moartea este singurul lucru de neevitat şi sigur. Suntem condamnați la moarte din ziua în care ne naștem.
Decesul si agenţiile funerare

Daca până acum am vorbit de servicii funerare naționale trebuie să vorbim puțin si despre celelalte servicii adică  transport funerar International.

Transportul internaţional totuşi trebuie să respecte anumite norme:

  • Repatrierea se face numai in sicriu de zinc (atenție nu table zincată)
  • Acest sicriu de zinc se introduce in cel de lemn (esență tare) 24 găuri cu dimensiunile si grosimile prevăzute de Uniunea Europeana însoțit de plăcuţa de identificare a persoanei decedate.

Acestea sunt nişte condiţii minime ce trebuie ştiute de cei care vor să apeleze la un astfel de transport.

Este bine de știut că plata serviciilor funerare care se fac pentru pensionari se va face după ce se primește ajutorul de înmormântare de la Casa de pensii.

O întrebare pe care am auzit-o în ultimii ani în legătură cu persoanele decedate: de ce acestea trebuie duse la capelă pentru priveghi? Ei bine aceasta este o normă sanitară europeana care pentru cei care locuiesc la oraș într-un apartament de bloc este benefică.

O problemă cu care ne confruntăm în provincie este lipsa la nivel local a unor astfel de agenții funerare, cu oferte generoase ca cele de la Rarox.

O agenție funerară face ca un astfel de eveniment trist să lase totuşi nişte amintiri frumoase în timp.    

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte