Vin alegeri europene: Cum sta opoziția?





Vin alegerile europene. Un lucru obişnuit în orice ţara membra UE.
La noi ca la nimeni. Pentru a nu fi considerat analistul lui peste vreau să vorbesc de câteva aspecte din Oltenița.

Ca o dovada că PNL Olteniţa nu mai are identitate este faptul că toți consilierii acestui partid votează la unison cu membrii PSD orice hotărâre legală sau ilegală. Excepția o reprezenta dl Marius Mihalache care în cele din urmă şi-a dat demisia din PNL, si implicit pierzâdu-şi şi calitatea de consilier local. Situaţia cred că este identică in majoritatea oraşelor mici, acolo unde trebuie adunate voturi. Despre ALDE nu am nimic de spus. Din liberali vopsiți cu roşu nu mai pot fi scoşi.
Optimismul PNL la nivel central ar trebui să se bazeze pe organizațiile din teritoriu. La Oltenița este o situație care se datorează intervenției abuzive a lui Răducu Filipescu care începând cu anul 2013 a destructurat organizația PNL Olteniţa. După expirarea mandatului dlui Cercel Florian, în 2013 Filipescu a adus la conducerea filialei din Olteniţa, ca preşedinte interimar pe finul său senatorul de atunci, Iulian Dumitrescu. Dl Cercel nu a vrut să mai candideze atunci pentru ca s-a considerat vinovat de semnarea Protocolului Alianței USL. Odată cu numirea lui Iulian Dumitrescu şedințele nu s-au mai ținut, iar de curând președintele actual, a apostrofat un membru de partid căruia i-a spus: „Democraţia o lași la uşă! Aici eu sunt şeful!”
Vin alegeri europene: Cum sta opoziția?
Nu știu pe ce se bazează Ludovic Orban şi Rareş Bogdan sunt aşa optimişti că partidul va avea un scor bun. Sondajele de opinie care acordă prea mare credit PNL sigur sunt nereale.
Să fiu clar înţeles: Vreau ca PSD să plece la groapa de gunoi a istoriei. Totuși actuala opoziţie nu are forţă, iar dacă PSD va câştiga majoritatea locurilor va privi cu mai mult curaj o ţară adusă la sapă de lemn, ne va strivi grumazul cu cizme importate din Rusia. Rezultatele de la alegeri europene va influenţa masiv şi rezultatele la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc anul acesta în România. Nu mai vorbesc de 2020 când pomenile electorale vor avea un impact major. Deja PSD şi-a creat o masă fidelă în cadrul personalului bugetar unde a operat si va opera majorări masive.

O alta faţetă a opoziției o reprezintă alianţa USR ̶ PLUS. USR a pornit cu avânt tineresc fără prea multă experienţă politica dar pe parcurs a avut mai multe reuşite. Alianța cu PLUS i-a ştirbit din popularitate. Declarația Oanei Bogdan, membru în Consiliul Naţional al PLUS, care a pledat, într-un comentariu pe Facebook, pentru renunţarea la dreptul la proprietate ar fi trebuit să nască o reacţie rapidă de delimitare din partea lui Ciolos şi a celorlalți membri din conducerea Partidului. Pentru mine Dacian Ciolos nu este un om serios. Când a preluat guvernarea la propunerea lui Iohannis a promis că nu intra în politică. Ce face acum?…..

Al doilea aspect este cel că ar dori să fie contracandidatul lui Iohannnis la prezidențiale. Muşcă mâna celui ce i-a dat să mănânce, si asta fără sorţi de izbândă. Oricum divizarea opoziției este clară în privinţa candidatului la Președinția României, aceasta aducând plus de şanse candidatului Puterii actuale.
PLUS si USR vor să se alieze cu PNL. Daca PNL îl sprijină fără echivoc pe Iohannis la prezidențiale atunci cum se vor înţelege in privința candidatului.
Mai sunt multe de spus dar poate vă plictisesc. Voi reveni cu alte opinii dacă voi fi solicitat.
Ofer drept de replică tuturor celor nominalizați în articol.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.