La Bucuresti, premierul bulgar, Borisov, a discutat despre construcția a trei poduri noi peste Dunăre

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Borisov a discutat la București cu premierul român, Viorica Dancila sursa foto www.dnevnik.bg
Borisov a discutat la București cu premierul român, Viorica Dancila sursa foto www.dnevnik.bg

Articol tradus de pe site-ul bulgăresc novimite.com aparut pe 29. martie 2019

La întâlnirea cu premierul român Viorica Dăncilă în cadrul reuniunii comune a celor două guverne, Prim-ministrul Boiko Borisov a discutat cu aceasta despre construirea a încă trei poduri peste Dunăre, transmite Dnevnik.

„România poate utiliza fonduri europene pentru Podul Rousse – Giurgiu deoarece este un coridor european, iar pentru cele de la Svishtov și Nikopol de partea bulgară, respectiv printr-un parteneriat public-privat fiind în acelaşi timp extrem de importante pentru sistemul energetic” a spus Viorica Dancila. Borisov a adăugat. “Suntem avansați la Svishtov, iar construcția se poate termina foarte repede”. În opinia sa, podul de la Ruse ar trebui să aibă o reparație majoră în ambele părți.

Borisov a vorbit despre proiectul hidroenergetic de pe Dunăre dintre Nikopol și Turnu Magurele. Ideea acestei centrale hidroelectrice a existat de aproape 60 de ani. Într-o încercare de a o reînvia în 2008, guvernul bulgar a planificat să construiască o cale ferata si o sosea  cu o lățime de 16 metri ferată între coasta bulgară și cea românească, iar pe ambele părți să construiască două centrale cu o putere totală de 600 megawați.

Potrivit memorandumului semnat de ministrul transporturilor Rosen Zhelyazkov și omologul său român Aleksandru-Razvan Cuc, negocierile pentru un al treilea pod nu sunt atât de avansate. “În domeniul conectivității transporturilor, statele se angajează să efectueze studii de fezabilitate privind amplasarea viitorului treilea pod peste Dunăre, iar părțile vor conveni asupra uneia dintre următoarele locații: Oryahovo – Beket, Nikopol – Turnu Mugurele , Svishtov – Zimnich, Ruse – Giurgiu și Silistra – Călărași “, se arată în memorandum, potrivit informațiilor din partea Consiliului de Miniștri.

Cel mai important lucru pentru noi este să decidem unde să fie noul pod, a spus Viorica Dancila.


Întrevedere bilaterală a premierului Viorica Dăncilă cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boyko Borissov; întâlniri bilaterale ale miniștrilor români și bulgari

Aşteptăm şi alte videoclipuri cu sonor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.