Un sistem nivelare plăci ceramice pentru suprafețe perfect plane

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

S-au schimbat multe în materie de amenajări interioare, așa încât munca celor ce lucrează acum în construcții se ușurează pe zi ce trece.

Un kit de mare ajutor la montajul corect al plăcilor ceramice

Oare ce ar fi zis bătrânii meșteri de prin 1990 de un sistem de nivelare pentru gresie?

Probabil că s-ar fi scărpinat în creștetul capului a mirare și ar fi declarat răspicat, chiar dacă nu erau de prin Ardeal: „Așa ceva nu există!”

Uite că acum o asemenea minune chiar există și se găsește de cumpărat la liber nu doar la marile magazine specializate în articole de bricolaj, ci și online, la acele firme ce au început să vândă pe site-urile lor produse din sfera materialelor de construcție pentru amenajări interioare și exterioare.

Sistemele pentru nivelare plăci gresie sau faianță au ajuns ca să fie la mare căutare, deoarece ele permit meșterilor ca să realizeze niște lucrări de calitate excepțională fără a depune un efort mult prea mare.

Dacă facem o căutare pe net după asemenea articole ajutătoare, o să vedem că se comandă mai ales modelele de sisteme nivelare gresie cu pene universale și distanțieri pentru plăci. 

La ce folosește un sistem de montare gresie și faianță?

Principalul rol al unui asemenea kit, deopotrivă simplu și complex, îl reprezintă obținerea unui montaj calitativ al plăcilor ceramice, realizarea la final a unei suprafețe perfect drepte. 

Numărul necesar de clipsuri este variabil, în raport de forma plăcii ceramice care se montează și de dimensiunea acesteia.  

Baza nivelatoare permite distanțarea și alinierea plăcilor de ceramică. 

Se știe că plăcile ceramice de formate mari au anumite abateri de planeitate (sunt curbe), iar așa se elimina simplu neplăcerile estetice cauzate de acest fapt obiectiv. 

Cât costă un sistem de nivelare pentru  plăci ceramice?

Mult mai puțin decât s-ar crede!

Iată de ce, dacă faceți parte dintre acei proprietari care doriți o lucrare de calitate superioară, nu vă lăsați păcăliți de vreo echipă de lucrători cu mentalitate retrogradă care vă spun că sunt enorm de scumpe asemenea sisteme și, fie vă cer o suplimentare amețitoare a sumei convenite inițial pentru montajul plăcilor ceramice în hol, bucătărie sau baie, fie zic că nu merită cheltuielile de achiziție.

Ei bine, chiar merită!

Inclusiv pentru acele reparații ulterioare ale podelelor din pricină că trebuie înlocuite niște bucăți de gresie sparte se poate utiliza sistemul de nivelare, nu doar în situația unei schimbări 100% a întregii suprafețe pe care sunt montate astfel de plăci ceramice.

În cazul căror tipuri de plăci pentru podele se poate utiliza un sistem de nivelare?

Nu există limitări, orice lucrare de amenajări interioare ce presupune montarea de plăci ceramice poate să beneficieze de el. 

Evident, cu cât plăcile sunt mai mari, mai dificil de poziționat empiric, folosind binecunoscutele „cruciulițe”, cu atât mai vizibil rezultatul utilizării unui kit de nivelare.

Se poate reutiliza sistemul la lucrări ulterioare sau trebuie achiziționat unul nou?

Un kit complet de nivelare gresie are trei componente principale: un clește, un număr de pene și de clipsuri.

Penele pot fi refolosite după uscarea adezivului și ruperea clipsului. Conform specialiștilor, necesarul de pene trebui să acopere toată suprafața montată între două uscări succesive ale adezivului.

Montajul gresiei e foarte delicat, deoarece odată ce acesta s-a realizat, nu se mai poate interveni asupra lui. Iată de ce în prezent folosirea acestor sisteme ar trebui să fie de nelipsită pentru orice meșter care se respectă. Spre marea satisfacție a clienților!

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.