Evaluare psihologica pentru adulti
Evaluare psihologica pentru adultiEvaluare psihologica pentru adulti
Mai întâi să vedem ce înseamnă psihoterapie aşa cum este definita de DEX. „PSIHOTERAPÍE s. f. Metodă de tratare a bolnavilor prin influențarea psihicului lor, utilizându-se persuasiunea, hipnoza, sugestia etc. – Din fr. psychothérapie.”
Aşa cum s-a îmbogățit numărul de specialități în cadrul medicinii tradiționale tot așa s-au dezvoltat şi tipurile de asistenţă psihologică.
La o analiză sumară pot spune ca există terapie individuala pentru adulți, cât şi terapie de cuplu, de familie si de grup pentru adulți. O alta ramura a psihoterapiei este cea dedicata copiilor.
Orice tratament psihologic pentru adulți începe cu o evaluare psihologica adulti, aşa încât psihoterapeutul să işi poată da seama cum sa abordeze pacientul.
De subliniat ca psihoterapeutul nu foloseşte tratament medicamentos ci doar cuvintele. Psihoterapia pentru adulți se poate face prin terapie individuală, terapie de grup si mai nou prin ARTeliere, aşa cum practică centrul „PsihArt” care este un cabinet psihologic din București fondat în 2011. Aici lucrează o echipa de psihologi profesioniști atestați, cu experiență în psihoterapie pentru copii si adulți; psihoterapie de cuplu si de familie; evaluare psihologica copii si grup dezvoltare personala copii.
Pentru o evaluare psihologica este nevoie in medie de trei ședințe a cate 50 de minute fiecare, ulterior făcându-se raportul de evaluare psihologica.
Pentru terapie se stabilesc ședințele in funcție de necesitați.
Ce este interesant pentru mine va voi istorisi pe scurt. De la început vreau să vă spun că nu sunt un credincios practicant. Ideea mea în privința religiei este următoare: părinții mei m-au botezat ortodox si eu la rândul meu vreau să mor si sa fiu înmormântat in aceeași credință.
Evaluare psihologica pentru adulti
In urma cu peste zece ani am avut neşansa să merg să lucrez intr-o țară nordică, împreună cu o echipă din România, care mai lucrase în același loc. Când am început să lucrăm, datorită faptului că vorbeam foarte bine engleza si franceza mă înţelegeam bine cu conducerea șantierului naval. Acest avantaj – aşa l-am considerat inițial – mi-a adus numai necazuri din partea compatrioților mei. De multe ori seara luam bicicleta si mă plimbam kilometri întregi. Începusem să am gânduri negre. Într-o zi intru pe ușa unei biserici – nu ştiam nici atunci ce biserică era si nici acum. Mă aşez pe o bancă şi stau cu privirea pironită circa un sfert de oră. Mă trezesc cu un preot lângă mine. Încearcă să vorbească cu mine si ajungem să ne înţelegem în engleză. Încerc să îi spun ca nu vreau să mă convertesc si la rândul lui îmi spune că nu are aceasta intenție. Încep sa îmi descătușez sufletul si după mai multe întâlniri cu el mi-am revenit. La câţiva ani după reîntoarcerea în ţară am avut curiozitatea de a consulta un psiholog de la un cabinet particular. Aşa am ajuns la cei de la centrul „PsihArt”. Chiar dacă nu am avut mult de aşteptat pe hol, înainte de a intra la consult, am avut ocazia să văd câteva mămici cu copii lor care aveau nevoie de consiliere psihologică. Unele erau satisfăcute de felul în care evolua terapia, altele erau la început şi priveau cu speranţă această fază. Nici una nu era pesimista.
Daca mai există optica falsă că un om care apelează la ajutorul psihologului sau al psihiatrului este „nebun” eu caut prin toate mijloacele să arăt că cel care ajutor este mult mai sănătos decât cei care nu vor să îşi recunoască slabiciunea.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.