Cu firma de servicii funerare pe ultimul drum.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Cu firma de servicii funerare pe ultimul drum.
Cu firma de servicii funerare pe ultimul drum.

Existenta noastră se duce intre doua limite: naştere şi moarte. Ei bine dacă la nașterea unui om, a unui mic om, ne bucurăm nespus, iar atunci când unul dintre noi dispare ne întristăm, plângem şi regretăm plecarea acestuia.

Daca la naştere ne descurcăm cu organizarea botezului şi altor obiceiuri, când este vorba de deces ne este mult mai greu să organizăm înmormântarea. Copleșiți de durere de multe ori uităm lucruri esenţiale şi ne trezim în situaţii stânjenitoare. Din această cauză este recomandat să apelăm la firme funerare.

Un exemplu este agentia funerara Adysim, o agentie funerară ce oferă servicii funerare nonstop.

De ce Adysim? Am avut ocazia să apelez la serviciile lor şi am fost foarte mulțumit, atât de calitate cât şi de preţ.

Cu firma de servicii funerare pe ultimul drum.

Adysim oferă pachete de înmormântare de la cele de lux, de 7500 lei până la cele sociale de 2000 lei. Eu am apelat la ei pentru înmormântarea unei rude mai îndepărtate care nu mai avea pe nimeni. Am folosit pachetul standard ce cuprinde:

sicriu complet echipat 4 colturi

• lenjerie lada sicriu, capitonaj capac sicriu

• orar mic, orar mare, voal

• mânere, cuie, Cruce lemn inscripționată

• Transport sicriu domiciliu

• Transport Biserica – cimitir

• Manipulare sicriu gratuita

• Toaletare persoana decedata (spălat, îmbrăcat, bărbierit)

• Constatare; Acte: certificat deces, adeverință de înhumare, certificat îmbălsămare,

• Accesorii: tămâie, cărbuni, tămâier, doliu de piept, doliu de ușă, bolduri, ace de siguranță, iconița, candela de veghe, 4 candele pentru citirea stâlpilor, pachet de lumânări, verigheta sau toiag

• Coroana normala

• 6 vase, 1 coliva, colaci: cap, prescura, arhanghel

• 6 prosoape, 2 prosoape pentru preot si dascăl

• Vin cu ulei

De obicei aceste lucruri când sunt făcute de niște neprofesionişti, variază foarte mult de la localitate la localitate, de la zonă la zonă. Acolo dictează babele care par a şti totul  iar mentalitatea a deviat mult astăzi. Babele considera că opulenta unei înmormântări arată dragostea faţă de decedat. Până şi preoţii repudiază astfel de  practici asociindu-le cu trufia, păcat de moarte.

O coroana sau mai multe coroane, spre exemplu înseamnă acelaşi respect pentru cel dispărut.

Ei bine, de curând am mers prin mai multe sate din împrejurimile localității mele de domiciliu. Am ajuns la cineva, sau mai bine zis la un coleg de muncă ce o înmormânta pe mama lui. Totul cu bocitoare, cu priveghi în casa  decedatei, etc. La priveghi babele din sat au început să dea tot felul de indicații. Daca era să te iei după ele însemna să arunci tot ce se făcuse de la început şi să refaci cu alte cheltuieli ritualurile. L-am întrebat pe colegul meu de ce nu a apelat la o firmă de servicii funerare. „În primul rând eram plecat în ţară când s-a petrecut evenimentul şi inițial s-a ocupat de tot ce era necesar sora mea care locuia cu mama. Când am ajuns eu nu mai puteam schimba nimic.” Tot el mi-a spus că soacra lui murise cu ceva ani în urmă la Suceava. Fiind în oraş au apelat la o firmă de servicii funerare din localitate care au oferit servicii la fel ca cele pe care le oferă Adysim. A fost vorba de moment si de oamenii din jur.

Să ne rugăm să ne tina Dumnezeu mai mult sănătoşi în aceasta viaţă.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.