Casa de odihna a bunicilor

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Pentru multi dintre bunicii nostri pensionarea nu inseamna odihna, ci schimbarea unor munci cu altele. Bunicile casnice nu se odihnesc nici ele, in special la tara. Daca la oras o femeie casnica face aprovizionarea, pregateste mancarea sotului, face ordine in casa si are grija de copii, la tara aceeasi femeie se ocupa si de cresterea animalelor si de pregatirea hranei pentru iarna pentru acestea si de gradina. Curatenia din curte reprezinta tot cartea ei de vizita, deci are multe sarcini de indeplinit in plus.

Bunicile noastre de la sate muncesc si la peste 70 de ani, mai ales daca sunt sanatoase. Le vezi trebaluind in orice anotimp: primavara isi curata gradinile si seamana, vara prasesc si fac fanul, toamna culeg prunele, scot cartofii, culeg porumbul si taie cocenii. Bunicul o insoteste si o ajuta la aceste munci, cand nu coseste, nu repara gardurile sau nu are vreun sant de facut. Odihna activa este obositoare incepand cu o anumite varsta, dar exista case de odihna pentru bunicii nostri la cel mai de lux camin batrani privat din Bucuresti, loc in care ei sunt ingrijiti cu toata dragostea, fara sa fie nevoiti sa mai muncesca din greu.

Munca aceea grea, in soarele arzator in conditiile in care ei sunt predispusi la un atac cerebral sau la un accident cardiovascular le grabeste intr-un fel sfarsitul. In caminul de lux, la sosire, ei primesc un pat nou si confortabil si o saltea foarte buna. Cu siguranta ca acasa au patul acela vechi, fiindca din pensile lor mici nu isi permit sa isi mai cumpere unul. Cand se simt rau si nu pot da cu aspiratorul, stau in mizerie, daca ii lasam acasa. Nici in cada nu se pot urca si igiena lor este precara, fiidca nu mai pot. Iata de ce mi se para omeneste sa le asigur un loc la azil bunicilor care au muncit o viata. In primul rand, ca au asigurata o camera curata pe care nu sunt obligati sa o intretina cu eforturile lor.

Hainele sunt spalate, calcate si ei le primesc gata sa fie imbracate. La cel mai de lux camin pentru batrani din Bucuresti, bunicii nostri sunt ajutati sa isi faca baie, cand nu reusesc singuri, sunt sustinuti sa mearga sau plimbati cu caruciorul, in cazul in care si-au pierdut mobilitatea. Cu bunici de seama lor pot sta la o sueta in sala de socializare sau in curtea plina de flori si copaci verzi in care ciripesc pasarile. Exista sala de gimnastica medicala si piscina, in care ei pot face miscare, dupa cum au la dispozitie si o sala de lectura si de jocuri. De sarbatori si de ziua lor li se organizeaza mese festive si sunt in centrul atentiei.

Toate camerele sunt monitorizate video, dar prin camera trece si personalul care se ocupa atent de fiecare dintre bunici aflati in aceasta minunata casa de odihna. Personalul medical le asigura asistenta medicala permanenta, asa ca bunicii sunt pe maini bune. Mancarea este destula, gustoasa si variata fiind servita si pregatita in conditii de maxima igiena. Daca acasa la ei, in perioada campaniei, bunicii mancau o data sau de doua ori pe zi, aici au trei mese calde asigurate si o gustare. Bunicii nostri sunt respectati la fel cum sunt turistii cazati la un hotel de lux. La cerere li se pune la dispozitie frizer sau stilist, sa fie aranjati de cate ori isi doresc acest lucru.

Oferiti-i bunicii de la tara sansa de a fi cocheta si rasfatata in ultimii ani ai vietii. Macar pe ultima suta de metri a vietii sa afle ca se poate trai si altfel. La cerere, personalul caminului le pune la dispozitie bunicilor care se odihnesc aici si o masina care sa ii duca si sa ii aduca din oras. Aici, bunicul se poate revansa fata de bunica si o poate scoate la o cina romantica in oras. Indiferent de costurile internarii lor in acest loc minunat de odihna si de divertisment, sa stiti ca batranii nostri care ne-au vegheat copilaria merita sacrificiul. Imi iubesc enorm bunicii si parintii si consider ca aceasta este singura sansa a lor sa scape de condamnarea la munca pe viata si sa fie rasfatati, cand au nevoie mai mare de acest lucru. Aveti grija de bunici, cand inca sunt in viata, sa nu va simtiti vinovati mai tarziu!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.