DEBITAREA CU LASER





Termenul “laser” provine din acronimul LASER sau amplificarea luminii prin emisia stimulata de radiatie. In esenta, acest acronim rezuma principiile de baza ale generarii-stimulare si amplificăaii laserului. Alaturi de aceste principii, rezonatorul laser utilizeaza procesele de emisie spontana si emisia stimulata pentru a produce un fascicul de lumina cu intensitate mare, care este coerent spatial si spectral (adica un fascicul laser).
Taierea cu laser este un proces de fabricatie care utilizeaza un fascicul laser concentrat, puternic, pentru a taia materialul in forme si modele personalizate. Acest proces este potrivit pentru o gama larga de materiale, inclusiv metal, plastic, lemn, piatra pretioasa, sticla si hartie, si poate produce componente precise, complexe, fara a fi nevoie de scule personalizate. Debitarea cu laser a diferitelor materiale este specialitatea celor de la www.analkometalconfex.ro, deoarece detin lasere de mari dimensiuni ce permit taierea multiplelor suprafete cu o precizie de necrezut.

Exista mai multe tipuri diferite de debitare laser disponibile. Fiecare proces de taiere cu laser poate produce parti cu precizie si finisaje de calitate superioara, iar datorita faptului ca zona afectata este micsorata se reduce astfel posibilitatea deformarii materialului. Cu toate acestea, in timp ce taierea cu laser demonstreaza anumite avantaje fata de procesele de taiere conventionale, unele aplicatii de fabricatie pot fi problematice, cum ar fi taierea materialelor refractare sau a materialelor care necesita prelucrare secundara si finisare.
In timp ce fiecare proces de taiere are avantajele și dezavantajele sale, acest articol se concentreaza pe taierea cu laser, subliniind elementele de baza ale procesului de taiere cu laser si componentele si mecanica necesara ale masinii de taiat cu laser.
Masina si procesul de taiere cu laser
Taierea cu laser este un proces de fabricare non-contact, bazat pe termica, adecvat pentru confectii metalice și nemetalice. Pentru ca procesul de taiere cu laser sa functioneze fara probleme si la o capacitate optima, ar trebui sa luati in considerare cativa factori, cum ar fi configuratia si setarile masinii de debitat cu laser, materialul taiat si proprietatile acestuia, tipul de laser si gazul utilizat.

Prezentare generala a componentelor masinii laser si a mecanicii
Spre deosebire de taierea mecanica, care utilizează unelte de taiere si echipament cu actionare electrica, si taierea cu jet de apa, care utilizeaza apa sub presiune si material abraziv, debitarea cu laser utilizeaza o masina de taiat cu laser pentru a produce taieturi, gravuri si marcaje. In timp ce masinile de taiat cu laser variaza de la model la model si de la aplicare la aplicatie, configuratia tipica include un ansamblu rezonator laser, oglinzi si un cap de taiere cu laser care contine un obiectiv cu focalizare laser, un ansamblu de gaz presurizat si o duza. Procesul debitare tabla cu laser include urmatoarele etape: generarea fasciculului, focalizarea fasciculului, incalzirea si topirea localizata, evacuarea materialului si miscarea transversala.
Decuparea cu laser utilizeaza o varietate de gaze de asistare pentru a ajuta procesul de taiere. Procesul de taiere folosit si materialul taiat determina tipul de gaz de asistare – fie inert, fie activ – care este cel mai potrivit pentru utilizare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.