Avocati si avocati buni

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Avocati si avocati buni
Avocati si avocati buni

Acum să vă spun o mică poveste. În urmă cu ceva timp am avut un proces cu firma unde am lucrat. Nu mi se plătiseră nişte drepturi.

Am crezut ca este ușor sa deschizi un astfel de proces prin tribunalul muncii.

Am început sa adun documentele si sa întocmesc un dosar, ziceam eu, solid, cu informații de pe internet. Am făcut așa cum m-am priceput eu, însă înainte de a-l depune am avut inspirația să cer părerea unui avocat. Nu era neapărat specializat pe domeniu însă cunoştinţele sale in materie de drept l-au ajutat şi mi-a făcut un dosar care ulterior s-a dovedit a fi beton. Consultația m-a o suma mica si ulterior nu am mai avut nevoie de reprezentare. De fapt eu am făcut mențiunea ca vreau ca procesul să se judece in lipsă.

După o perioadă mai lungă ce-i drept am primit sentința prin care câștigam procesul. Faptul ca a durat ceva mai mult până am recuperat drepturile datorate de firma unde lucrasem a fost altceva. Dar am câștigat!

Avocati si avocati buni

De curând un prieten de pe facebook din Sibiu îmi povestea ca si el s-a întâlnit cu o astfel de situație. Spre deosebire de mine el nu a apelat la ajutorul unui avocat, așa că a pierdut procesul. I-am sugerat să caute de urgenta un avocat sau cabinet de avocatura care sa îl ajute să declare recurs. Așa a făcut si căutând pe internet a găsit AVM Consult firma ce are in competenţele sale şi dreptul muncii. Nu ştiam nimic despre ei dar dacă prietenul meu virtual a avut, am considerat ca este bine.

Iata ce spune pe pagina de prezentare domnul avocat Moga Șerban, personajul principat ce sta in spatele AVM Consult: „Cred in valorile avocaturii, cred in carte si studiu, in detrimentul teatrului din sala de judecata, care din păcate s-a încetățenit în unele locuri, fiind preferat de clienți, in detrimentul soluțiilor simple si pragmatice.”

Domnia sa are un concept de viață după care își desfăşoară activitatea: „Am învățat să refuz dosarele in care nu cred si sa le preiau doar pe acelea in care vad o șansă de reușită.”

În opinia mea varianta cu şansa de reuşită este greşit formulată. Ce-i drept că dosare in care nu crede din motive personale sau altfel de motive, este bine să le respingă. Dar orice dosar care inițial pare fără sorti de izbândă poate fi un succes răsunător pentru un avocat. Şi oricum, orice cetățean român are dreptul la o apărare competentă în cazul unui proces.

Exemplul meu personal si în reprezentarea de către un avocat in cazul unui proces cu miza mai mare.

In urma cu șapte ani am vorbit si mi-am expus opiniile politice in afara unui cadru organizat, legal. De fapt am spus ca mă opun si nu vreau sa recunosc pe cineva care a făcut închisoare, deci nu vroiam sa îl recunosc ca primar. Am fost dat in judecată de persoana respectivă. Mi se cereau daune doua miliarde lei vechi. de Am încercat să găsesc un avocat printre foștii colegi de liceu. Nu am găsit. Motivele erau ca ulterior s-ar putea sa aibă de pătimit.

In cele din urmă am găsit un avocat tânăr care m-a reprezentat. Procesul s-a încheiat cu o înțelegere între părți. Exemplul meu trebuie sa va gândiți ca avocații tineri ca dl Moga pot câștiga mai ușor un proces decât alții cu mult mai vârstnici. Au curaj si privesc altfel lucrurile

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.