Tente Romania. Roti si role

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Tente Romania. Roti si role
Tente Romania. Roti si role

Roata, în general,  este elementul esenţial al unei civilizaţii şi de la apariţia ei până astăzi a avut un rol esențial in dezvoltarea civilizației umane.

În jurul anului 4000  î.Hr. în spațiul european, roata începe să fie folosită. Extinderea folosirii acesteia este condiționată de construirea unor drumuri pe care vehiculele cu roţi sa poată fi folosite pe distante lungi. Existenţa unor lucrări ceramice înaintea acestor date ne fac să credem că roata, sub forma de roata olarului a existat cu mult înainte.

Vă voi aminti că în partea nordică a Caucazului au fost descoperite mai multe morminte, datând din jurul datei de 3.700  î.Hr., în care s-au găsit oameni îngropați în vehicule cu roți, cu o axă.

Mai întâi roata a avut înfățișarea unor discuri de lemn, groase şi rotunde, fixate de o osie ce se învârtea în același timp cu acestea. A urmata roata care prin practicarea unor crestături în lemn, a devenit  treptat roata cu spițe, mult mai ușoară decât roata plină. Exista dovezi neîndoielnice că în Asia Mica se foloseau roti cu spițe, în cursul celui de-al treilea mileniu dinaintea erei noastre, cam în jurul anului 2700 Î.Hr.

Totuşi potenţialul roţii a fost descoperit mai târziu deoarece, tehnic, aceasta a fost inutilă înaintea descoperirii osiei.”Conceptul roţii şi al osiei a fost cel cu adevărat revoluţionar”, spune antropologul David Anthony.

Astăzi au apărut sisteme de deplasare prin levitație cum este trenul cu levitaţie magnetică, dar până la urmă în componenţa sa intră multe roţi sub diferite forme.

Tente. Roti si role

In afară de istoric roata este intens folosita în prezent şi va fi la fel şi în viitor. Acum am să vă vorbesc de roţi şi role folosite în industrie, în construcții etc.

Unul dintre distribuitorii de renume, prezenţi pe piaţa românească este Tente Romania. Produsele comercializate de ei provin de la o gama larga de producători de top  din lume. De la rotile pentru mobilier cum este roată pivotantă, batiu din poliamida, cu alezaj înecat pentru fitinguri de mobilier, Smiles sau roata Linea, până la rolele ALPHA, destinate aplicațiilor industriale avem o sumedenie de alte roti. Pentru mai multe detalii trebuie să vizitaţi site-ul Tente. Pentru comenzi online Vezi aici magazinul online Tente Romania.

Tente Romania. Roti si role
Tente Romania. Roti si role

Una dintre cele mai căutate roti este roata pivotanta Agila de la Tente Romania. Este o Roată pivotantă cu furcă din oţel inoxidabil, bile pe două rânduri iar  axul roţii este cu şurub şi piuliţă.

Firma germană cu o activitate de peste 90 de ani în domeniu cucerește piaţă după piaţă, şi a devenit o afacere de familie care are grijă de clienții locali de pe patru continente.

De curând am discutat cu un cunoscut care are o firmă specializată în izolațiile exterioare ale clădirilor. Supărarea sa cea mare era că a cumpărat de undeva niște schele la mâna a doua si acestea aveau rotile defecte. Acest lucru îi îngreuna mult activitatea. Eu care am auzit si mai știam ceva despre Tente i-am recomandat să caute firma respectivă pe internet şi acolo să se hotărască ce anume îi trebuie. Pentru mine a fost o discuție care nu avea prea mare relevanţă. La câteva zile după ce ne-am întâlnit mă sună cunoştinţa pentru ca sa îmi mulțumească. A rezolvat problema cu role de la Tente

Comments

comments

Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.