Motoarele vibratoare sau vibratoarele industriale – caracteristici si principii de functionare

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Motoarele vibratoare sau vibratoarele industriale - caracteristici si principii de functionare
Motoarele vibratoare sau vibratoarele industriale – caracteristici si principii de functionare

Motoarele vibratoare. In dotarea aplicatiilor utilizate de totalitatea ramurilor industriale intra vibratoarele electrice, care pot prezenta o mare gama de forte centrifuge. Acestea se regasesc in dotarea motoarelor electrice trifazate de 2, 4, 6, respectiv 8 poli, dupa caz.

Motoarele vibratoare

Gasesti solutii in acest sens in cadrul magazinelor specializate, precum Bmes.ro. iata si care sunt caracteristicile contructive ale motoarelor vibratoare dintre care poti alege din portofoliul magazinului online mentionat.

  • Vibratoarele electrice – caracteristicile lor constructive

In principiu gama oferita de Bmes acopera toate sectoarele industriale. Modelele propuse sunt caracterizate de forte centrifuge cuprinse intre 20 – 25.000 kg, au bobinaj clasa F impregnat in vid, iar gama de turatii poate fi – 750 rpm, 1000 rpm, 1500 rpm, respectiv 3000 rpm.

Tensiunea acestora este trifazata, de 400 V, insa exista posibilitatea de a furniza si alte tensiuni, la cererea clientului.

  • Principiul de functionare a vibratoarelor industriale

Le cunosti fie ca vibratoare industriale, fie sub denumirea de motoare vibratoare. Unul si acelasi lucru, acestea au la baza o serie de componente ce favorizeaza o functionare optima. Intra asadar in alcatuirea lor carcasa robusta – necesar a avea aceasta caracteristica, precum si greutatea excentrica de la capete. Sunt o necesitate intrucat folosesc la scurgerea materialelor in silozuri si cuve, respectiv fac posibila actionarea echipamentelor vibratoare. Acestea din urma sunt necesare pentru cernere, transportare, dimensionare, compactare a unor diverse elemente si acopera ramuri industriale variate.

Referitor la principiul de functionare, acestea rotesc excentricele care creaza forta centrifugala sinusoidala. In cazul utilajelor cu un vibrator in dotare, miscarea circulara a echipamentului este cea care creaza forta de rotatie. In schimb acolo unde exista doua, forta generata este liniara, formand astfel o miscare liniara si in cazul utilajului.

  • Aplicatii in care se regasesc cel mai frecvent vibratoare industriale electrice

Iata care sunt cateva dintre domeniile, respectiv aplicatiile in care acestea sunt prezente si necesare.

Industria alimentara

Sunt utilizate pentru macinarea graului si a orezului, in brutarii, productia de paste fainoase, de zahar, biscuiti, dar si in prelucrarea hranei pentru animale, respectiv in procesarea carnii.

Constructii

Cu utilizare uzuala, cu ajutorul lor se produce asfalt si beton. Folosesc la silozuri, fabricarea de tigla, caramizi, precum si in industria marmurei.

Industria grea

Joaca rol important in aplicatiile cu care se produce cimentul, ipsosul, minereurile, varul. Ajuta si in cazul celor pentru extractia de titei si gaze,precum si la turnatorile de fier si otel. Se regasesc totodata in containerele de stocare de mari dimensiuni din porturi.

Bineinteles ca in cazul fiecarei industrii si altele sunt intrebuintarile aplicatiilor care vin in dotare cu motoare vibratoare. In functie de fiecare in parte, intotdeauna trebuie sa corespunda caracteristicile vibratoarelor industriale cu cele ale aplicatiei in dotarea carora intra.

Cu aceste informatii in gand, ai in vedere intotdeauna ca modelul spre care te orientezi sa se plieze pe tipul aplicatiei care are nevoie de vibratorul industrial. Bmes.ro iti sta la dispozitie cu solutii variate atat in ceea ce priveste motoarele vibratoare, cat si orice alta categorie de motoare.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.