Principalele motive pentru a investi in peleti pentru gospodaria ta

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Din ce in ce mai multe persoane care locuiesc in mediul rural si in mediul urban si au posibilitatea de a-si instala un echipament de incalzire care functioneaza pe baza de combustibil solid aleg sa investeasca in peleti, din mai multe motive.

Peletii pot avea ca materie prima lemnul, atat rumegusul, scoarta, cat si alte deseuri, precum si resturi vegetale, ca paiele, floarea soarelui, cocenii de porumb, iar lista poate continua.

Incalzirea pe baza de peleti are numeroase beneficii pentru mediul inconjurator. In primul rand, in acest fel se evita taierea copacilor, iar utilizatorii vor simti o economie semnificativa din punct de vedere financiar.

Ce sunt peletii si de ce sa alegi aceasta metoda de incalzire ?

Peletii sunt realizati din materiale 100% naturale, tocate si presate, fara lianti chimici si cu lungimi de maxim 30 de milimetri. Folosirea peletilor pentru combustibil este conforma cu standardele ecologice, acestia avand si o putere calorica si o densitate mari, precum si costuri de transport, de stocare si de utilizare scazute, in comparatie cu combustibilii traditionali.

Peletii reprezinta o sursa de energie curata si ecologica, conferind centralei o autonomie ridicata. In unele cazuri, se ajunge la alimentarea centralei pe peleti de la 2-3 zile pana la 20-60 de zile.

Intrucat peletii sunt neutri din punctul de vedere al emisiilor de CO2, acestea sunt foarte reduse, asa cum este si emisia de fum rezultata in urma arderii.

Cenusa rezultata este in cantitati foarte mici si poate fi folosita ca ingrasamant natural. Spatiul de depozitare al peletilor este mic, iar randamentul arderii, in comparatie cu acela al lemnului, este mai mare.

De ce sa alegi peletii ca forma de bedding pentru animale?

Foarte multi gospodari aleg peletii ca forma de asternut pentru animale, indeosebi pentru cai, insa si pentru animale de companie mai mici, de tipul rozatoarelor, sau pentru bovine, pasari, iar lista poate continua.

Peletii pot fi folositi ca bedding pentru animale deoarece ajuta la prevenirea aparitiei mucegaiului, sunt usor de curatat, pot fi folositi ca ingrasamant pentru plante si sunt foarte confortabili.

In plus, animalele raman curate, iar asternutul nu se imprastie atunci cand ies afara sau isi fac nevoile, cum este cazul folosirii paielor.

Peletii reprezinta o metoda naturala, fara aditivi, pentru crearea unui asternut pentru animale, fiind foarte igienici, usor de depozitat si de schimbat.

Combustibilul viitorului – peletii

Se va pune din ce in ce mai mare accent pe folosirea surselor de energie regenerabile, asadar rolul jucat de biomasa este foarte important. Peletii se vor dovedi alegerea cea mai buna pentru producerea de energie si de caldura in instalatii de cogenerare, dar si ca materie prima pentru a produce combustibili.

Fie ca ii folosesc ca si bedding pentru animale sau drept combustibil, gospodarii sunt foarte multumiti de investitia facuta. Magazinul King Pellet ofera persoanelor interesate posibilitatea de a investi in peleti din lemn, peleti de tip bedding sau peleti agricoli la cel mai bun raport calitate – pret!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte