Unde putem monta linoleum in casa si de ce. Specialistii te sfatuiesc!
Putine sunt persoanele care aleg pentru locuinta lor pardoselile din linoleum sau din vinil. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii nu stiu ce proprietati au, daca sunt sau nu rezistente in timp, ce calitati au, cum se intrebuinteaza sau in ce incapere se pot folosi.
Cu toate acestea, pe piata exista o varietate de modele de linoleum la pret avantajos din care te poti inspira. O selectie variata de modele si de culori este pusa la dispozitia clientilor pentru ca acestia sa poata face o alegere inspirata pentru orice tip de spatiu, pentru orice incapere din casa.
Datorita faptului ca linoleumul este o pardoseala rezistenta la abraziuni, produse chimice si pete, acesta se curata foarte usor si este rezistent in timp. Drept pentru care este alegerea ideala pentru spatiile cu trafic ridicat, intrucat exista si varianta linoleum pentru trafic intens.
Principalele avantaje ale linoleumului pentru interiorul nostru
Linoleumul este o pardoseala naturala. Cu alte cuvinte, este vorba despre un sol ecologic prin excelenta!
Compozitia sa din materiale naturale, precum faina de lemn si pluta, ulei de in sau rasina de pin, ii confera o serie de proprietati unice si extrem de interesante pentru interioarele noastre. Linoleumul este:
– anti-bacterian (ceea ce este un avantaj enorm pentru persoanele alergice);
– anti-static;
– confortabil si cald;
– igienic si usor de intretinut;
– extrem de rezistent la uzura;
– reciclabil aproape in totalitate;
Care sunt piesele adaptate pentru montarea linoleumului?
Camerele si birourile individuale. Datorita faptului ca linoleumul este anti-bacterian, datorita compozitiei sale naturale, este perfect adaptat pentru podelele camerelor din locuinta noastra, in special camerei copilului si a persoanelor alergice.
Pentru camera copilului se gasesc modele in culori uni sau culori flashy si pastelate. Pentru camera adultilor sau pentru birou exista linoleum in culori neutre, cu modele traditionale.
Living si dining. Linoleumul este ideal pentru acoperirea podelei din living sau dining. Rezistenta sa sporita la uzura este ideala pentru incaperile cu trafic intens.
Livingul si diningul sunt incaperi mai frecventate decat altele si mai expuse agresiunilor diverse (pantofi cu toc, caderea unor obiecte etc). Drept urmare, linoleumul se dovedeste a fi cea mai buna solutie in aceste cazuri. Sunt numeroase decorurile de linoleum propuse pentru aceste incaperi din casa, precum imitatii de beton sau de lemn.
Hol. La fel ca si livingul si diningul, holul este o alta incapere din casa foarte frecventata. De aceea poate fi echipat fara probleme cu linoleum. Este mai mult decat adaptat pentru aceasta incapere datorita tuturor calitatilor mentionate mai sus.
Bucatarie. Bucataria este o incapere considerata mai umeda decat celelalte incaperi din casa, ca urmare a prezentei unor puncte de apa precum masina de spalat vase sau chiuveta.
Intrucat linoleumul nu este foarte rezistent la umiditate, exista riscul de a nu dura foarte mult in timp, insa din punct de vedere estetic arata foarte bine.
Daca este intretinut in mod corespunzator, un linoleum rezista pana la 20-30 de ani, ceea ce il recomanda ca o investitie foarte buna pe termen lung, atat pentru casa, cat si pentru spatiile cu destinatie publica.
Este cea mai buna alegere in spatii precum spitale, clinici si cabinete medicale. Alege-l si tu pentru incaperile din casa ta si nu vei regreta!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.