Mici sfaturi daca deschideti un Food Truck
Ce este un Food Truck? Fabrice Willot, un nume sonor in acest tip de afacere si, in acelasi timp, si presedintele Asociatiei belgiene de camioane alimentare, defineste conceptul Food Truck drept „un vehicul care calatoreste si care ofera o gastronomie urbana artizanala si de calitate”. Exista o adevarata nebunie pentru crearea de Food Truck, iar acest lucru este de inteles atunci cand stim ca vanzarea de alimente care reprezinta mai mult de 5 miliarde de mese pe an. Cu toate acestea, acest tip de afacere este foarte diferita de crearea unei francize de fast-food si mai multe motive explica succesul Food Truck:
Food Trucks ofera un fel de mancare unic. Felurile de mancare sunt gatite pe loc, in fata clientului, ceea ce reprezinta o garantie a calitatii. Serviciul este rapid. Ingredientele sunt produse proaspete. Felurile servite au preturi rezonabile. Piata din Romania de camioane alimentare este intr-o continua si ramane o sursa de oportunitati, in special, dar nu numai, in marile orase.
Alegerea camionului este cruciala: va fi principala dvs. investitie. Nu se pune problema economisirii. Camionul va fi brandul dvs in ochii clientilor: este cel mai bun atu pentru a iesi in evidenta, a atrage, a intriga sau chiar a distra trecatorii. Camioanele alimentare pot sa aiba inclusiv forme amuzante sau pot sa promoveze idei extraordinare. In plus, este important ca designul si numele sa ramana marca dvs. personala.
Astazi, 66% din camioanele alimentare care se ocupa de catering mobil fac acest lucru cu un camion uzat din motive de economii evidente. Cu toate acestea, cumpararea unui camion trebuie sa constituie o prioritate si va fi necesar sa va asigurati ca camionul dvs. respecta standardele de de securitate. Cantareste argumentele pro si contra inainte de a-ti cumpara viitorul camion sau orice alt vehicul utilitar.
Alegeti furnizorii!
Acesta este un alt aspect extrem de important. De exemplu, pentru consumabile catering, va recomandam magazinul Sanito.ro. Acesta este un magazin cu o experienta de peste 13 ani pe piata din Romania. Peste 5000 de clienti s-au declarat multumiti nu numai de calitatea produselor, ci si de profesionalismul cu care echipa trateaza fiecare comanda. Restaurantele sau firmele de catering aleg acest magazin. Aici aveti pahare plastic si multe alte produse precum farfurii sau tacamuri. Produsele sunt de calitate si preturile sunt foarte bune. In plus, recomandam pentru acest tip de afacere caserole unica folosinta pe care sa le puteti inmana clientului daca doreste sa ia mancare la pachet. De asemenea, mai puteti achiztiona folie aluminiu, pungi deplastic si multe alte consumabile. Sanito este un magazin serios si mai mult decat indicat pentru persoanele care activeaza in domeniul alimentatiei.
Intr-un camion, spatiul de depozitare este limitat. Drept urmare, exista mai putin spatiu pentru depozitarea materiilor prime, ceea ce inseamna o acoperire mai mica si o posibila reducere a cifrei de afaceri. Cat spatiu aveti? Ce produse puteti pastra? Trebuie sa va puneti aceste intrebari inainte de a deschide restaurantul mobil daca nu doriti sa aveti surprize urate dupa aceea. In acelasi mod, creativitatea in bucatarie este limitata si la dimensiunea portbagajului, ceea ce poate aduce multe frustrari. Meniul food truck este adesea limitat la cinci sau sase feluri de mancare, iar pierderea de spatiu sau lipsa echipamentelor de bucatarie nu permite intr-adevar testarea retetelor noi.
Insa, nu va descurajati. Cu rabdare, munca, pasiune si furnizorii potriviti, puteti avea un Food Truck de succes.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.