Sifonul de scurgere al baii – element important, dar despre care nu se prea vorbeste

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Sifonul de scurgere al baii – element important, dar despre care nu se prea vorbeste
Sifonul de scurgere al baii – element important, dar despre care nu se prea vorbeste

Sifonul de scurgere al baii

Stim cu totii ca un sifon din baie este absolut necesar, cel care ar drena apa daca aceasta ar ajunge sa inunde suprafata. Este o scurgere in plus  sau chiar cea de baza, daca vorbim de bai cu un dus fara cadita.

Sifonul de scurgere al baii – element important, dar despre care nu se prea vorbeste

Alegerea unui sifon pardoseala trebuie sa tina cont in primul rand de functionalitatea sa. Poate avea utilizare permananeta, in cazul in care dreneaza apa de la dus sau poate fi doar de utilizare ocazionala, in cazul in care este o scurgere de siguranta. In acest prim caz este evident ca la alegerea tipului de sifon se va tine cont de capacitatea sa de scurgere, ce trebuie sa fie mai mare decat debitul dusului.

Se gasesc la Iperinox, cu pagina oficiala rigolesifoane.ro sifoane de pardoseala:

100×100, 150×150 mm, cu iesire verticala, acoperire ceramica sau cu gratar.

Toate produsele sunt din otel inoxidabil.

Orice achizitie este insotita de garantie.

Sifonul poate fi sursa de mirosuri neplacute

Pentru cei care tind sa minimalizeze importanta acest element si au tendinta de a cumpara orice trebuie spus ca sifonul ales de calitate inferioara este predispus la schimbare. Una dintre cele mai comune situatii se refera la mirosul pe care il emana si anume unul destul de suparator. Mai ales la cele rar utilizate, se intampla acest lucru. De aceea, un aspect important aici este ca sifonul sa dispuna de o solutie antimiros. In cazul produselor de la Iperinox sifoanele au o garda hidraulica antimiros, ce se demonteaza si se curata usor.

De asemenea, se poate spune ca un sifon de pardoseala isi face treaba doar daca acesta a fost montat corespunzator si anume tinand cont de hidroizolatie. Unii cred ca rosturile de la placile ceramice ale baii sunt suficiente pentru a realiza etansarea la apa. Gresit, spun specialistii. Nu se aplica direct pe flansa materialul pentru a crea un strat de impermeabilitate, ci totul se desfasoara sub placile de gresie. Asadar, instalatorul si faiantarul coopereaza in acest caz. Totusi acest element nu ar trebui sa impuna mari dificultati la instalare si in plus tot kitul este disponibil, primit la pachet cu produsul in sine, cu sifonul.

La capitolul instalare trebuie mentionat de asemenea ca nivelul flansei trebuie sa fie sub cel al sapei. Va exista o inclinatie pentru ca scurgerea sa se realizeze corect.

Designul sifonului

Pentru ca face parte inevitabil din designul baii un sifon nu este lipsit de detalii de aspect. Acesta poate avea un gratar cu diverse variante de decupaje. In functie de preferintele fiecaruia, de functionalitate, se poate alege sifonul cu gratar insemnand un decupaj in linii, carouri. La Iperinox se regasesc 8 astfel de variante. In varianta celor cu acoperire ceramica vorbim despre o mascare estetica a sifonului care abia se distinge in placile ceramice. Nu mai este vorba de vreun model ci de un contur putin observabil. Cat despre preturi, acestea difera si in functie de model, dar mai ales tinand cont de capacitate si de dimensiuni.

Pentru comenzi se poate accesa site-ul https://rigolesifoane.ro/.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte