Bluze dama de la Neer

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Acoperământul trupului are rădăcini in preistorie. In acele vremuri ceea ce astăzi se numesc haine aveau un rol practic. Ele apărau corpul oamenilor de frig şi erau în general confecționate din blănurile animalelor ucise. Ulterior au apărut şi anumite combinații destinate acoperirii părților intime ale oamenilor.

Odată cu evoluția societății umane au apărut războaiele de țesut, materialele textile si așa a început diversificarea formelor hainelor, specializarea croielilor pe genuri, etc  

Un exemplu ar fi societatea romana unde hainele aveau si rolul de a stabili nivelul social al individului: Patricienii aveau un anume tip  de haine iar plebeii.

Ca şi în ziua de azi, în Roma Antică conta aspectul. Îmbrăcămintea fiecărui roman îi scotea la iveală stilul de viaţă, funcţia, rolul şi statutul social.  Dar ce purtau bărbaţii pentru a ieşi în evidenţă? Ce purtau femeile pentru a seduce? Cum erau produse hainele romanilor?  Ce cosmetice utilizau?

Materialul cel mai folosit pentru crearea hainelor era lâna.   Alte materiale din care se producea vestimentaţia romană purtată la scară largă erau inul şi cânepa iar mătasea şi bumbacul, produse de lux, erau importate din India şi China la care aveau acces doar cei bogaţi.

Producătorii textili colorau vestimentaţia în diferite culori:purpuriu-vopsea preparată din melcii murex, destinată doar hainelor de mătase imperiale, indigo cu ceva nuanţe de albastru şi galben-utilizat la scară largă, roşu-vopsea preparată din roibă, fiind cel mai ieftin colorant, galben din şofran destinat doar hainelor purtate de vestale sau rochiilor de căsătorie.

După acest mic istoric al hainelor hai sa vorbim si despre moda. Chiar dacă interesul oamenilor pentru modă a fost și este prezent de mii de ani, această industrie a început să capete contur mai târziu, prin jurul anilor 1850. Se crede că primii „germeni” ai modei au apărut în Egiptul antic, odată cu apariția luxului și eleganței vestimentare de la curtea faraonilor. Tendințele modei de astăzi se4 schimba rapid.

Bluze dama de la Neer

Pe site-ul Neer.ro o gama variata de oferte atât pentru bărbați cât şi pentru femei. Daca vrei o bluză sau tricou pentru femei îşi recomand să intri pe Neer Bluze.

Bluze dama de la Neer
Bluze dama de la Neer

Am văzut oferte de bluze cum este această bluză vintage clopot, din imaginea de mai sus, care are o reducere substanțială de preț, până la această bluză model nou cu decolteu în V. Ce trebuie să rețineți este faptul că acum cei de la Neer au reduceri la produsele de pe site cu  peste 50% la fiecare produs.

Daca ești bărbat si vizitezi site-ul Neer.ro pentru a găsi un cadou potrivit pentru soţie sau iubită nu vei pleca dezamăgit. Mereu vei găsi ceva care să te mulţumească şi să fie pe gustul tuturor. Comenzile se pot face de  luni până vineri la  0374 824 791 prin mesaj privat pe Facebook Neer Romania sau direct pe site.

Plata se poate face si cu card bancar. Mai multe detalii pe site.

Bluze dama de la Neer
Bluze dama de la Neer

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte