Studentii la medicina trebuie sa citeasca Ghid de Nursing de Lucretia Titirca

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Studentii la medicina merita tot respectul, deoarece atunci cand s-au hotarat sa urmeze cursurile acestei facultati, stiau cu siguranta ca aceasta nu va fi una usoara. Mai mult decat atat, nu este deloc usor sa fii medic sau asistent medical, deoarece trebuie sa iti sacrifici o mare parte din viata personala pentru a fi in slujba celor aflati la nevoie. Bolnavii, in cea mai mare parte, sunt incapabili sa efectueze unele task-uri simple, din acest motiv ei au nevoie sa fie supravegheati non stop de catre un asistent, care sa ii ajute in acest sens. Tehnicile de nursing sunt destul de complexe si necesita o pregatire de specialitate in prealabil.

In orice institutie de sanatate de stat sau de privat, nu ai cum sa lucrezi decat daca ai parte de o pregatire in acest sens, deoarece vietile unor oameni depind de tine si de cunostintele tale. Daca esti student la medicina sau lucrezi de putin timp in acest domeniu, recomand Ghid de Nursing, redactat de Lucretia Titirca, deoarece este o lectura pe care o puteti parcurge usor, dar care va ofera informatii de o valoare inestimabila. Autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate (la fel de recomandate, din punctul meu de vedere, pentru studentii la medicina in mod special).

Acest ghid face parte inclusiv din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta. De ce sa citesti Ghid de Nursing? In primul rand, pentru ca este redactata de un specialist in domeniu. In al doilea rand, pentru ca ofera informatii complete si corecte pe acest subiect. Sunt informatii utile pe care le poti pune in practica, daca esti asistent/a medical/a sau pe care le poti folosi in viata de zi cu zi, in cazuri sau urgente medicale de mica anvergura, care nu sunt extrem de grave si care pot fi tratate inclusiv la domiciliu, in unele cazuri.

De ce este necesar ca studentii de la medicina sa citeasca lectura de specialitate in fiecare zi? Deoarece aceasta ii va ajuta sa tina minte lucrurile invatate de-a lungul anilor de facultate sau ii va invata informatii noi, astfel incat acestia sa exceleze in domeniul pe care si l-au ales. Imbogatirea cunostintelor generale in ceea ce priveste propriul job este ceva ce nu se poate masura in cuvinte, ci mai degraba in multumirea sufleteasca pe care o vei simti, dupa ce ii ajuti pe cei bolnavi, raniti, in convalescenta, care si-au pus speranta in tine.

Sunt multe carti de medicina / sanatate care trebuie sa le citesti, dar Ghid de Nursing nu ar trebui sa iti lipseasca, deoarece ofera informatii de baza, fundamentale, despre ingrijirea pacientilor. Este o carte utila, scrisa de catre o figura cunoscuta in acest domeniu. Despre Lucretia Titirca stie toata lumea medicinei de la noi din tara, iar acest lucru spune multe despre dedicarea si profesionalismul acesteia.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte