Diferenta dintre vinul rosu si vinul alb!

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Vinurile sunt la fel de diferite ca oamenii care le consuma, iar asta nu face decat sa aduca beneficii gamei vaste de vin de la magaiznul Vinere.ro. Acest magazin online vinuri este specializat in comercializarea stricta a diferitelor soiuri de vin, de la producatori nationali si internationali. In vasta lor experienta de a comercializa vin, expertii Vinere nu au declarat niciodata o anumita preferinta intre vinuri rosii si vinuri albe, deoarece deseori oamenii consuma ce au pofta sau in fucntie de ceea ce se serveste la masa.

Care este diferenta dintre vinul rosu si alb?

Principala diferenta intre vinul alb si rosu are legatura cu culoarea strugurilor folositi. De asemenea, are legatura daca sucul de struguri este fermentat cu sau fara pielea de struguri. Pentru a face vin alb, strugurii sunt presati si pielea, semintele si tulpinile sunt eliminate inainte de fermentare.

Diferenta dintre vinul rosu si vinul alb!

Diferenta dintre vinul rosu si vinul alb!

Cu toate acestea, pentru a face vin rosu, strugurii rosii zdrobiti sunt transferati direct in cuve si fermenteaza cu pielea, semintele si tulpinile. Pielea de struguri ii ofera vinului pigmentul sau, precum si multi dintre compusii distinctivi, benefici pentru sanatate, care se gasesc in vinul rosu. Ca urmare a aburirii cu pielea de struguri, vinul rosu este deosebit de bogat in compusi vegetali care sunt prezenti in acele piei, cum ar fi taninurile si resveratrolul.

Diferenta dintre vinul rosu si vinul alb!

Vinul alb are, de asemenea, unii dintre acesti compusi vegetali sanatosi, dar in general in cantitati mult mai mici. Multe soiuri diferite de struguri sunt utilizate pentru a produce vin, inclusiv Pinot Gris, Syrah si Cabernet Sauvignon.

In timp ce soiurile rosii sunt folosite pentru a face vin rosu, vinul alb poate fi de fapt obtinut din struguri rosii sau albi. De exemplu, sampania traditionala franceza se face cu strugurele rosu Pinot Noir. Multe tari produc vin. Unele dintre principalele regiuni viticole sunt in Franta, Italia, Spania, Chile, Africa de Sud, Australia si California in SUA.

In timp ce majoritatea regiunilor cultiva mai multe tipuri de soiuri de struguri, unele locuri sunt cunoscute in special pentru unul sau doua, precum Napa Valley Chardonnay, Spanranul Tempranillo si sud-africanul Chenin Blanc. De asemenea, s-a demonstrat ca vinul rosu creste nivelul de colesterol HDL „bun”, care este legat de rate mai mici ale  bolilor de inima. Un studiu mic a descoperit ca adultilor carora li sa spus sa bea 1-2 pahare de vin rosu zilnic, timp de patru saptamani, au inregistrat o crestere de 11-16% a nivelului lor de HDL, comparativ cu cei care au baut, pur si simplu apa sau un extract de struguri.

Multe cercetari au evidentiat in mod special vinul rosu, dar vinul alb si alte tipuri de alcool sunt, de asemenea, legate de beneficiile pentru sanatate. Riscul redus de boli de inima: Mai mult de 100 de studii au aratat ca consumul moderat de alcool este legat de o reducere cu 25–40% a riscului de boli de inima.

Oricare ar fi alegerea cleintilor, magazinul vinere.ro ofera de fiecare data o gama bogata de vinuri, de cea mai buna calitate!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte