Masa calda pentru elevi! Oare toti elevii vor beneficia?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Masa calda pentru elevi! Oare toti elevii vor beneficia?
Masa calda pentru elevi! Oare toti elevii vor beneficia?

Masa calda pentru elevi! O inițiativă guvernamentală cu finanțare europeană este anunțată  de Raluca Turcan, vicepremier care coordonează activitățile ministerelor Educației și Fondurilor Europene în guvernul Orban.  Totul frumos in stadiul de proiect.  Este vorba  de implementarea generalizată a after–school-ului în școli și acordarea unei mese calde lucruri ce  se vor realiza cu finanțare europeană.

In privința implementării in zonele rurale a acestei inițiative sunt foarte sceptic. Mai țineți minte programul laptele si cornul? Ei bine eu mi-al amintesc. Într-o comună aflata la 30 km de orice  localitate urbană am avut un var care era profesor. In mai multe discuții pe care le-am avut cu el acesta mi-a spus ca programul era o mare pierdere de resurse financiare si materiale. După ce cutiuțele de lapte de 10 sau 150 ml erau împărțite elevilor aceștia le foloseau drept mingii de fotbal sau proiectile in conflictele mai contondente. Nu am crezut! Am mers cu el intr-o zi la școală.  Am văzut că descrierea sa era una reală.

Masa calda pentru elevi!

Școala aceea are in continuare WC-urile in curtea scolii iar de la începutul anului școlar elevii nu au căldura în școală. A fost vorba de o modernizare, au fost dărâmate sobele iar noua instalație de încălzire nu este terminată. In școală nu este spațiu pentru a organiza o sala de mese, asta presupunând ca firmele de catering vor livra mâncarea. Oricum sigur este faptul ca femeia de serviciu care face curăţenie în școală nu va putea împarți mâncarea. Trebuie angajata încă o persoana. Astea in cazul unei comune din apropierea unui centru urban. Mă întreb ce vor face si cum vor primi această masă calda si alte avantaje copii care stau in comune uitate de lume, acolo unde dascălul preda si la clasa întâi si la clasa a doua sau şi a treia……. si sta in comuna pentru ca mai ales iarna drumurile sunt impracticabile. Este buna intenția guvernului dar….

În alte ţări civilizate ale Europei exista drumuri, exista oameni implicați în activitate, exista civilizație. Sper ca proiectul să reuşească dar trebuie căutate soluții pentru toţi copii României.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte