Structura masa-resort-masa si utilizarea corecta pentru o izolare fonica eficienta
Intelegerea principiului de izolare fonica este startul de care ai nevoie pentru a te bucura de rezultatele dorite in acest sens. La ce se refera de fapt acest proces, aceasta masura? Ne referim la nevoia de a reduce, respectiv de a opri in totalitate orice vibratie care se propaga printr-o structura de constructie, fie aceasta pardoseala, plafon sau perete.
Spre exemplu, o problema general intalnita vizavi de lipsa izolarii fonice este transmiterea zgomotului prin peretii standard. Vorbim despre structuri care favorizeaza transmiterea vibratiilor dintre camere. Ideea e ca se impune eliminarea undei sonore care se produce in cavitatea de aer, prin transmiterea zgomotului aerian, cu solutii profesionale, corect aplicate, urmand pasi bine ganditi.
Structura masa-resort-masa si utilizarea corecta pentru o izolare fonica eficienta
O camera bine izolata fonic este o camera care inglobeaza 4 elemente de baza. Regasesti in randurile urmatoare o enumerare a acestora, cu exemple concrete oferite de specialistii Emexon.ro -furnizori de materiale izolatoare profesionale, astfel ca tie sa nu iti mai ramana decat sa le pui in practica, in functie de nevoile spatiului in cauza.
- Cuplarea elastica
Urmaresti reducerea sau stoparea transmiterii vibratiilor de sunet, deci cuplarea elastica, respectiv decuplarea este un prim aspect de vizat. Recomandarea de la Emexon se refera la materiale precum bridele si amortizoarele acustice SENOR -responsabile de limitarea zgomotului structural. Despre acestea poti afla mai multe direct de la ei.
- Absorbtia fonica
Cavitatile de aer care rezoneaza, acele sunete cauzate de aerul inchis in rezonanta in fapt nu sunt deloc placute. Este un alt factor ce favorizeaza propagarea vibratiilor. Problema poate fi rezolvata cu ajutorul unor materiale ce prezinta calitati fonice excelente.
Exista 2 categorii in care sunt impartite materialele fono-absorbante:
- cele fibroase: pasla, bumbac reciclat, vata minerala – cu densitati intre 40-90 kg/mc. Recomandari in alegerea lor iti pot oferi cei de la Emexon.
- Cele cu structura celulara deschisa: spuma Basotect (melaminica), poliuretanica flexibila, placi Stratocell Whisper. Din nou, alegerile prin recomandare sunt de preferat pentru eficienta sporita.
- Amortizarea vibratiilor
Pentru eficienta sporita a cuplarii elastice si a absorbiei, e ideala reducerea vibratiei din gips-carton. Prin indeplinirea pasilor anteriori si utilizarea unui material de izolare fonica eficient precum membrana autoadeziva Tecsound, cantitatea de vibratii amortizata va fi considerabil mai mare. Avantajul este ca grosimea masei va fi insesizabila.
- Cresterea masei
Adaugarea de greutate plafoanelor, respectiv peretilor este necesara. In acest sens, recomandarile vizeaza placajul, gips-cartonul, OSB-ul, dar in mod special placile speciale realizate din gips SoundBoard, pe care le poti comanda de pe emexon.ro.
Interesul tau este ca peretele sa nu mai fie miscat de vibratii, sa nu mai favorizeze transmiterea sunetelor. Greutatea este un factor important de asemenea. Ai nevoie de o sursa de masa eficienta si la costuri echilibrate, iar gips-cartonul ar trebui sa fie alegerea publicului.
Despre utilizarea acestor materiale, dar si alte informatii relevante, care te pot ajuta sa realizezi o izolatie fonica eficienta, durabila poti afla mai multe de la specialisti, pe emexon.ro, de unde poti sa comanzi ceea ce ai nevoie in aceasta operatiune.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.