Program de vaccinare in cazul porumbeilor
Indiscutabil, vaccinarea porumbeilor este importanta. Ca si in cazul uman, este posibil ca ulterior vaccinarii sa existe o forma de boala contactata, insa aceasta se va manifesta nu in variante severe si fara complicatii. De asemenea, putem spera la protectie completa in sensul in care nu vor exista anumite boli absolut deloc.
Program de vaccinare in cazul porumbeilor
Vaccinarea la porumbei se va realiza ca plan preventiv, dar poate fi si curativ impotriva variolei sau a salmonelozei. Atentie, nu mergeti pe principiul pasarilor sanatoase care nu au de unde sa ia vreo boala. Vaccinarea este anuala si asigura o imunitate crescuta.
Important de precizat despre vaaccinarile la porumbei
In cazul preventiei, vaccinarea cu vaccin pentru porumbei de pe Produsecolumbofile.ro sau din alte magazine de profil se va realiza la pasarile sanatoase, adulte. Se va administra subcutanat si trebuie sa se repete la anumite intervale de timp.
Desi este mai indicat a cere ajutor specializat, unii prefera sa incerce pe cont propriu, mai ales dupa ce au castigat ceva experienta in columbofilie. Recomandarea specialistilor este de a mentine acul steril paralel cu coloana, nu imediat sub cap, ci la treimea inferioara de la gat.
Desigur, calitatea vaccinului are o mare importanta si de aceea cei mai multi dintre crescatori prefera acele tipuri de vaccinuri de la un brand anume. O recomandare este magazinul specializat Produsecolumbofile.ro unde se regasesc mai multe variante, produsele comercializate aici fiind de calitate si de la branduri de renume.
Cand este momentul oportun pentru vaccinare
In egala masura conteaza ce este administrat, dar si cand. Momentul vaccinarii trebuie ales in functie de anumite repere. Spre exemplu, starea vizibila de sanatate a porumbeilor este primul factor. Un porumbel slabit nu va raspunde la fel de bine la cura de imunizare prin vaccin.
De asemenea, specialistii din domeniul columbofiliei spun ca un factor la fel de important este si mediul inconjurator. Vaccinarea cand sunt temperaturi extreme ar trebui evitata, fie ca vorbim de foarte frig sau foarte cald.
Program de vaccinare in cazul porumbeilor
Pentru a evita evenimente neplacute sau reactii este de preferat sa existe un termen de minimum o luna de la vaccinare si pana la un eveniment, concurs. Vaccinul ar trebui administrat in perioada de naparlire, de reproductie sau in sezonul de concursuri.
Sa lamurim si aspectele legate de varsta
La vaccinul impotriva paramixovirozei – dupa intarcare, undeva incepand cu 3 saptamani. La cei adulti, imediat dupa ce au intarcat puii sau de ce nu chiar inainte sa apara puii, cand sunt inca pe oua.
La vaccinul impotriva salmonelozei – la 10 saptamani, cu repetare la 13 saptamani. Vor fi vaccinati si femelele si reproducatorii, nu doar zburatorii. Exista si posibilitatea de a administra ambele doze in acelasi timp, substanta fiind aplicata in doua randuri, deci nu cu aceeasi seringa.
Aceste repere raman in vigoare cu o singura conditie, de fapt regula de aur la planul de vaccinare si anume ca pasarile sa fie sanatoase. Daca din orice motiv acestea nu se simt bine 100% imunizarea prin vaccin nu isi face efectul scontat. Pentru produse de calitate, nu doar vaccinuri, magazinul
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.