Despre alegeri 2019 cu PNL şi alte partide.

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Despre alegeri cu PNL si alte partide.. Captura You Tube
Despre alegeri cu PNL si alte partide.. Captura You Tube

Potrivit rezultatelor provizorii centralizate de către Autoritatea Electorală Permanentă, Klaus Iohannis a obţinut, în total, 6.495.534 de voturi – 863.849 de voturi în diaspora şi 5.631.685 de voturi în ţară, adică 65,88%

Viorica Dăncilă a obţinut 55.493 de voturi în diaspora şi 3.282.040 în ţară, în total 3.337.533 de voturi, adică 34,12%.

In total au votat 9.777.574 de alegatori.

Victoria este clamată cu surle si trâmbiţe de PNL si Klaus Iohannis. Felicitări! Am fost delegat USR într-o secție de votare. Recunosc ca la aflarea primelor exit poluri mi-au dat lacrimile. L-am luat în brațe pe delegatul PNL si ne-am felicitat reciproc. M-am bucurat nu atât de victoria lui Iohannis cât de faptul că ciuma roşie a fost învinsă.

Despre alegeri 2019 cu PNL si alte partide.

Nu am luat în seamă comentariile răutăcioase ale celorlalţi membri din comisie: <<Iohannis a câștigat mulţumită intervenției „serviciilor străine”>>. Se terminase votarea și orice comentarii nu mai puteau influenţa votul. Am numărat voturile. Fiind la o secție aflata într-un fief al asistaților sociali am rămas surprins de numărul mare de votanți PNL.

Acestea au fost niște impresii la cald. Luni dimineața când m-am mai dezmeticit şi am văzut rezultatele provizorii m-am cam neliniştit. PSD şi Viorica au aproape trei milioane si jumătate de alegători. Un bazin electoral destul de masiv. În cazul unor noi alegeri, cele anticipate, ei vor vota PSD în masă. PNL nu va mai avea aportul votanţilor din diaspora. Forţele de dreapta vor fi împărțite şi îşi vor împarți votanții.  Este îngrijorător. Declarațiile sforăitoare ale PNL care spuneau ca vor sa desființeze PSD au speriat și i-au unit pe cei ce simpatizează ciuma roşie.

Mai adăugăm si minciunile PSD cu pensiile micșorate, ca și salariile, și vom observa ca teama mea este justificată. Singura soluție din partea PNL este să aibă o politică socială activă și să nu se atingă de cei cu venituri mici. Nu spun că asistații social trebuie să fie susținuți fără discernământ. Şi mai am un of: USR să se angreneze în actul de guvernare, să devină un partid matur.

Merita citit si interviul de pe Republica dat de sociologul Barbu Mteescu: Cine sunt cei 3.334.000 care au votat-o pe Viorica Dăncilă și ce putem face noi pentru ei.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

https://www.ziarulluiipu.ro

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte