Importanta colectarii diferentiate

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Importanta colectarii diferentiate
Importanta colectarii diferentiate

Sortarea  deseurilor este un pas important pentru a va asigura ca materialele colectate cum ar fi ambalajele, hartia, metalul si sticla sunt reciclate in mod corespunzator. Chiar daca hartia si cartonul sunt colectate in acelasi recipient ca ambalajele din plastic si metal ori cutii de carton, trebuie totusi sa sortati aceste materiale de restul gunoiului, adica de resturi alimentare.

Importanta colectarii diferentiate

Un motiv pentru care colectarea diferentiata este importanta este faptul ca contribuie la asigurarea faptului ca se colecteaza numai materiale care pot fi reciclate. Este risipitor – si periculos uneori – sa se colecteze anumite materiale in acelasi loc. De exemplu, bateriile sau anumite recipiente sub presiune pot provoca incendii si explozii. Pentru acestea exista centre speciale de colectare. In plus, daca aceste materiale sunt amestecate cu ambalaje si hartia reciclabila, niciunul dintre materiale nu mai poate fi reciclat in mod corespunzator. Gunoiul si deseurile alimentare pot strica reciclabilitatea materialelor. Unii rezidenti incearca sa strecoare pungi de plastic sau ambalaje din spuma in acele cosuri gunoi speciale, dar acestea ajung sa impiedice reciclarea corespunzatoare a altor materiale. Din acest motiv, trebuie efectuate frecvent actiuni de constientizare a populatiei cu privire la colectarea selectiva a anumitor materiale, astfel incat sa poata fi reciclate.

Pentru asta este nevoie si de cosuri colectare selectiva, pe care le puteti achizitiona de la magazine speciale precum Sanito.ro. Magazinul are o experienta de peste 13 ani in comercializarea unei game largi de produse, de la eurocontainere si pubele, pana la sapunuri si materiale pentru igienizare.

Iata cateva cosuri pe care vi le recomandam:

1. Cosuri Belvedere SST. Belvedere SST este unul dintre cele mai noi modele de cosuri de gunoi destinate reciclarii, care pot transforma activitatea de reciclare in ceva extrem de distractiv. Acest model are un design unic si modern. Acesta este ideal pentru statii, locuri aglomerate, stadioane, centre comerciale, aeroporturi, birouri, etc. Este un cos din inox. Orice culoare din spectrul RAL este disponibila pentru capace. Se pot adauga etichete speciale pentru semnalizarea corecta a deaeurilor, cum ar fi Plastic/ Metal, Hartie, Sticla, Gunoi/ Menajer. Marimile standard sunt 35L, 60L si 100L, iar marimile personalizate sunt disponibile la comanda). Caracteristicile produsului le reprezinta inelele pentru prinderea sacilor de gunoi. Capacele sunt detasabile pentru inlaturarea usoara si curatarea eficienta a gunoiului. Acest cos poate fi amplasat in interior, cat si in exterior. 

Importanta colectarii diferentiate

2. Trelleborg A sunt cosuri modulare pentru colectare selectiva din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

Sortarea este un lucru simplu pe care il puteti face de la mic la mare. Magazinul Sanito.ro sta la dispozitie celor care isi doresc sa faca diferenta in ceea ce priveste separarea deseurilor intr-un mod responsabil. Un cos special de colectare selectiva este un prim pas!

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte