Pompele de caldura – confort pentru tine si siguranta pentru mediul inconjurator
Cine nu isi doreste sa scape de orice grija ce tine de incalzirea casei. Cu atat mai mult cred ca visezi la asta cu cat e mai mare locuinta ta. Deja si munca pe care o presupune e mai multa, indeosebi daca folosesti un sistem de incalzire pe lemne sau alt combustibil solid.
Ei bine, pompele de caldura primesc tot mai multa recunoastere din acest punct de vedere, fiind astazi preferate de un numar tot mai mare de romani. Motivele sunt de inteles. Te gandesti in primul rand ca deja facturile lunare nu se vor mai ridica la aceleasi sume de speriat. Ai sanse sa faci economii in acest sens de pana la 70%. Sa nu pierdem din vedere un alt factor deosebit de important si anume faptul ca reprezinta un sistem prin care poti proteja si mediul inconjurator. Energia folosita de pompe este din sol, respectiv din apele subterane, in functie de tipul de sistem pe care il alegi: apa – apa sau sol – apa.
Pompele extrag caldura din sol ori apa pe care o transfera mai departe prin furtunurile colective si mai departe transmise in foraje. Incepe echilibrarea termica cu freonul de caldura a apei/ lichidului folosit. Din stare gazoasa, in compresor, trece prin compresie si atinge o valoare a temperaturii de 70 -75 grade C. In urmatorul schimbator de caldura freonul atinge o caldura de 50 – 60 grade Celsius.
Ajuns in instalatia de depresiune, freonul revine la starea lichida, iar acest proces continua sa se repete. Multi prefera sistemul din motive rezonabile: deja mai e cazul doar de consumul de energie generat de pompa de recirculare si compresor.
Poti beneficia de lucrari excelente pentru instalarea pompelor de apa, incluse fiind cele de forare oferite de expertii EcoDrill. Despre serviciile lor poti afla detalii pe site-ul https://ecodrillforaje.ro/.
Pompa de caldura in sistem APA – APA
Principiul dupa care functioneaza acest sistem este extragerea apei din panza freatica, unde are temperaturi intre 12 si 14 grade Celsius. Va fi necesara saparea a doua foraje pentru a realiza extractia si pentru devarsarea apei. In acest mod pompa capteaza energia din panza freatica. Cere parerea avizata a specialistilor Ecodrill pentru a face alegerile potrivite vizavi de o astfel de lucrare. Spre exemplu, in cazul unor zone cu multa apa, e de preferat sa realizezi mai multe foraje de o adancime medie, mica respectiv. Astfel cantitatea de apa pe care o foloseste pompa de caldura se va devarsa eficient.
Pompa de caldura in sistem SOL – APA
Este o metoda preferata de mai multi pentru ca prezinta un nivel mai inalt de siguranta. Pentru asta iti trebuie unul sau mai multe foraje, care vor capta energia din pamant.
Te va interesa o astfel de lucrare pentru ca iarna incalzeste casa si vara o raceste, smart nu? Sistemele de distributie preiau caldura din casa si o transfera in pamant pe timp de vara. Practic procesul este inversat.
Ca sa iti faci o idee aproximativa legat de cat te poate ajunge un astfel de sistem, e necesar sa furnizezi specialistilor informatii precum numarul de foraje, zona in care locuiesti, adancimea lor, sistemul de colectare, diametrul colectioarelor.
Dupa ce te asiguri ca te-ai documentat cum trebuie si ai primit si o parere avizata, poti solicita o astfel de lucrare pentru ca si tu sa te poti bucura de confortul termic pe care il meriti in locuinta, beneficiind de echilibrul costurilor si de satisfactia ca ai facut ceea ce trebuie pentru a proteja mediul inconjurator.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.