Efectele asupra sănătății ale aerului condiționat

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Știm cu toții legătura dintre calitatea aerului interior și sănătatea noastră.

Înainte de a porni  aerul conditionat pe timp de vară, aflați informațiile esențiale despre efectele asupra sănătății ale aerului condiționat.

Aerul condiționat este în multe feluri benefic pentru sănătatea dvs., în special într-un oraș mare. Cercetătorii au descoperit că aerul condiționat central provoacă mai puține particule de poluare exterioară în casă decât o fereastră deschisă, scăzând astfel riscurile pentru sănătate ale poluării aerului.

Totusi, dacă unitatea nu este întreținută în mod corespunzător, un aparat de aer condiționat Daikin de 9000 btu poate contribui la probleme de sănătate din alte surse.

Mai jos, vom analiza unele dintre efectele indirecte asupra sănătății ale aerului condiționat și cum le puteți evita.

Procesul de răcire a aerului cald creează umiditate. Aparatele de aer condiționat expulzează acest exces de umiditate printr-un orificiu de evacuare. Prin urmare, nu există nicio îngrijorare că aceasta este ventilata în interior. Cu toate acestea, aparatele de aer condiționat portabile pot ventila umiditatea printr-un dispozitiv de fixare a ferestrei .

În cazul în care sistemul de ventilație nu funcționează corect sau proprietarul de casă neglijează să golească recipientul cu apă, această umiditate poate deveni un magnet pentru creșterea mucegaiului. Mucegaiul într-un aparat de aer condiționat portabil poate reprezenta un pericol pentru sănătate, deoarece aparatul face ca sporii să circule în aer.

În cazul aerului condiționat, este important și curățarea conductelor de aer la fiecare câțiva ani, deoarece mucegaiul se hrănește cu materia organică care se găsește în praf.

Aparatele de aer condiționat trag umiditatea din aer pentru a o răci, reducând umiditatea din casa ta. Pentru unii, acest lucru vine ca o ușurare binevenită.

Cu toate acestea, umiditatea scăzută poate contribui și la unele efecte mai puțin dorite asupra sănătății. Aerul uscat vă poate irita orificiile nazale, crescând șansele de congestie sinusală și inflamație. Puteți contracara acest efect cu un umidificator.

Corpul uman este excelent la adaptarea la schimbările de temperatură.

În cea mai mare parte, trecerea de la aer cald la o clădire rece, cu aer condiționat, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea dvs. Cu toate acestea, unele afecțiuni de sănătate, precum diabetul, pot face ca fluctuațiile de temperatură să fie mai dificil de gestionat. Persoanele cu aceste condiții pot prefera să reducă la minimum diferența dintre temperaturile interioare și exterioare, astfel încât corpul lor să se poată regla mai ușor.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.