Ce înseamnă „scanare” la o imprimantă?

0
Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr

Prezentă pe o varietate de imprimante de afaceri și de birou, scanarea este o funcție care digitalizează documentele și imaginile tipărite și trimite fișierele pe computer sau produce o copie duplicată a elementelor prin intermediul imprimantei.

 Imprimantele care conțin componente de scanare integrate includ imprimante all-in-one Kyocera cu  jet de cerneală și laser. Unele imprimante all-in-one includ, de asemenea, componente de fax care vă permit să trimiteți fișierele scanate către terți.

Specificații fizice

Componenta de scanare se află în partea de sus a imprimantei și nu este mobilă. Componenta conține un capac, o suprafață de sticlă pe care sunt așezate elemente pentru a fi scanate și un laser care se deplasează sub elementul de pe sticlă. Componenta de scanare funcționează la fel ca un scaner autonom plat, dar componenta este atașată fizic la o imprimantă.

Specificații digitale

Componenta de scanare a unei imprimante este administrată de driverul de dispozitiv și de aplicația de imprimare. Software-ul este instalat prin intermediul unui asistent de instalare care vă parcurge conectarea imprimantei la computer și instalarea driverului dispozitivului, protocolul TWAIN care permite componentei de scanare să comunice cu computerul, programul de aplicație al imprimantei și orice fișiere suplimentare de editare / imprimare. De asemenea, puteți utiliza aplicații de scanare terță parte, precum și aplicații de manipulare grafică, cu imprimante care conțin componente de scanare; astfel de aplicații includ PaperScan, Scanitto Lite și PaperPort.

Alte utilizări

Pe lângă posibilitatea de a scana documente pe computer și de a trimite faxuri destinatarilor, componenta de scanare de pe o imprimantă permite imprimantei să funcționeze ca un copiator autonom pentru a face o copie a unei fotografii, a unei scrisori, a unui contract, a verifica sau a unui alt document. Opțiunea copiator nu necesită computerul dvs. și nici nu necesită descărcarea și instalarea unui driver de dispozitiv sau a oricărui alt utilitar.

Disponibilitate

Imprimantele care conțin componente de scanare sunt disponibile direct de la producătorii de imprimante, inclusiv HP, Canon, Epson, Ricoh și Samsung. De asemenea, pot fi achiziționate de la computere, electronice, birou și magazine de retail, precum și puncte de vânzare online. Imprimantele All-in-One sunt de asemenea cunoscute sub numele de imprimante multifuncționale; nu toate imprimantele multifuncționale includ posibilitatea de a trimite și primi faxuri.

Comments

comments

loading...
Share.

About Author

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.